WordPress updaten zonder FTP gegevens

In sommige gevallen kan het mogelijk zijn dat het niet mogelijk is om je WordPress installatie en/of plugins bij te werken naar een nieuwe versie zonder je FTP gegevens in te vullen. Dit is een veelvoorkomend probleem waarbij Wordpress geen schrijf toegang heeft in onder andere de wp-content map van je website. Hoe je dit probleem oplost lees je in dit artikel.

Om dit probleem op te lossen zul je de FTP gegevens in je wp-config.php bestand moeten zetten zodat WordPress deze zal onthouden. Een andere manier is om de wp-content map van je WordPress installatie schrijfbaar te maken. Dit doe je met behulp van je FTP programma. Verander de rechten van de wp-content map naar 777 in plaats van de standaard instelling 644.

Inloggen met FTP gegevens in WordPress.

Inloggen met FTP gegevens in WordPress.

Er is echter een nog veel gemakkelijkere manier om dit te bewerkstelligen. Hiervoor zul je de constante FS_METHOD moeten aanpassen in je wp-content.php bestand. Deze instelling voorkomt dat WordPress vraagt om FTP gegevens en staat toe dat er automatische updates kunnen worden uitgevoerd. Het enige wat je hoeft te doen is 1 regel code toe te voegen.

Stap 1. Open je wp-config.php bestand

Het eerste wat je moet doen is het wp-config.php bestand openen, deze bevind zich in de root (installatiemap) van je WordPress website.

Stap 2. Voer de FS_METHOD code in

Plak de onderstaande code in je wp-config.php bestand en sla deze vervolgens op. Plaats deze onderaan het wp-config.php bestand.

 Stap 3. Opslaan en uploaden

Wanneer je bovenstaande regel hebt toegevoegd zul je het bestand moeten opslaan en uploaden naar de installatiemap van je WordPress website op je webserver. Probeer het nogmaals en je zult zien dat je plugins nu weer te updaten zijn zonder dat er gevraagd wordt om FTP inlog gegevens.

Conclusie

Dit FTP probleem komt normaal gesproken voor op een shared hosting omgeving en wanneer WordPress een conflict heeft met rechten en eigenaren van bestanden en mappen. Met behulp van deze FS_METHOD methode is het mogelijk om de WordPress installatie en bijbehorende plugins te updaten en upgraden zonder dat er FTP gegevens ingevoerd hoeven te worden.

3 antwoorden

 1. simonvdsteen 29 april 2014 / 8:54 pm

  Ik ben niet heel erg thuis op het gebied van servers, maar een CHMOD 777 op m’n wp-content folder waarbij m’n complete thema aangepast kan worden, wellicht niet de beste optie.

  Ik hoor graag het tegendeel bewezen worden, naar voor nu zet ik met veel pijn en moeite alleen m’n uploads folder op 777.

  • Marco Bax 29 april 2014 / 10:39 pm

   De wp-upload map kan prima ingesteld worden op 755. Deze map instellen met rechten 777 kan een beveiligingsprobleem worden wanneer er op de host suphpexec geinstalleerd is. In de meeste gevallen is dit de meest makkelijke oplossing, niet de meest veilige. Zoals in in dit artikel aangeef is in dit geval de beste keuze om gebruik te maken van de FS_DIRECT methode wanneer je niet steeds je FTP gegevens wil invullen wanneer je WordPress of plugins updatet.

 2. Simon van der Steen 30 april 2014 / 1:08 am

  Laat ik het anders formuleren. Stel dat iemand “vlug, vlug” opzoek is naar een oplossing voor het probleem en diegene komt op jouw site uit, dan is de kans groot dat “met eventuele beperkte kennis” de 1ste oplossing gekozen wordt. Indien dit het probleem verhelpt zal dit beveiligingslek op de wp-content folder tot in den treuren blijven bestaan vermoed ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *