Inloggen op je WordPress installatie

Deze handleiding begint met een simpel onderwerp; het inloggen op je WordPress installatie. Ik ga ervan uit dat er een WordPress installatie beschikbaar is, zo niet; installeer dan eerst WordPress. Klik hier om te navigeren naar de Nederlandstalige “afdeling” van WordPress. Navigeer naar je website (lokaal of op internet), in deze handleiding zal er gebruik worden gemaakt van het fictieve webadres www.mijndomein.nl. Vervang dit adres door het adres van je eigen website, in mijn geval is dat: www.marcobax.nl.

Om in te kunnen loggen op de backend of achterkant of admin gedeelte typ je achter het adres van je website: /wp-admin. Dit is de standaard instelling van WordPress, kan dit pad niet worden gevonden dan heb je waarschijnlijk geen WordPress geinstalleerd of je WordPress installatie maakt gebruik van een ander admin adres. Wat dit adres dan precies is, zul je na moeten vragen bij je webhost of bij diegene waar je een WordPress website hebt laten ontwikkelen. Het complete adres is dus als volgt: www.mijndomein.nl/wp-admin. Je krijgt het onderstaande scherm te zien:

/wp-admin inlogscherm

/wp-admin inlogscherm

Vul in dit scherm je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik vervolgens op de knop Inloggen. Mocht je het wachtwoord zijn vergeten, dan kun je op de link Wachtwoord vergeten? klikken om je wachtwoord te herstellen. Vul na het herstellen van je wachtwoord het nieuwe wachtwoord in en klik op Inloggen. Dat was het ! Je bent nu ingelogd op de admin omgeving van je WordPress installatie. De volgende stap in deze handleiding gaat over het dashboard. Klik hier om naar de volgende stap te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *