Afbeeldingen plaatsen.

Afbeeldingen en steeds vaker ook video maken je website (of blog), berichten en pagina’s leuker om naar te kijken en voegen ook wat toe aan de hele belevenis van je site. Soms kan een foto al meer zeggen dat een hele lap tekst vandaar dat je ook regelmatig afbeeldingen en andere media aan je berichten zult toevoegen. We hadden in het menu de optie “Media” al gezien en dat is een goede optie om te zien wat je tot nu toe al ge-upload hebt. Het echte uploaden kun je daar doen, maar ook als je een bericht of pagina aan het schrijven bent. Boven je tekst vak in de opmaak balk zie je een hele handige knop, namelijk Media toevoegen. Zie ook onderstaande afbeelding:

Media toevoegen aan een bericht of pagina in WordPress.

Media toevoegen aan een bericht of pagina in WordPress.

Wanneer je op deze knop klikt krijg je een dergelijk scherm zoals deze te zien is in onderstaande afbeelding:

Uploads beheren in WordPress.

Uploads beheren in WordPress.

Dit is dezelfde media manager als die ik gebruik om deze handleiding te schrijven! Dit scherm geeft heel duidelijk aan wat je moet doen om een bestand (afbeelding / foto) te uploaden naar de WordPress installatie. Je zult na het kiezen van de gewenste afbeelding een nieuw scherm zien, dit scherm geeft de optie om de gekozen afbeelding in te voegen in het bericht of de pagina.

Afbeelding invoegen.

Afbeelding invoegen.

Hier kun je nog wat dingen wijzigen als je dat wilt zoals de titel en de alternatieve tekst. De alt tekst komt tevoorschijn als je later met je muis over de gepubliceerde afbeelding gaat. Wanneer je de koppelings-url laat zoals die na het uploaden gekomen is, dan kun je op de afbeelding doorklikken in je bericht om de afbeelding alleen te zien. De velden onderschrift en beschrijving worden afhankelijk van je thema geplaatst in een apart veld onder de afbeelding. Nadat je alles ingevuld hebt klik je op In pagina invoegen. Je ziet de afbeelding dan direct in je bericht tevoorschijn komen.

Wanneer je de afbeelding(en) al ooit eens eerder hebt toegevoegd, dan kun je die afbeelding(en) ophalen via dezelfde knop Media toevoegen. Kies een geschikte afbeelding en klik vervolgens op In pagina invoegen om de afbeelding in je pagina of bericht in te voegen. Je krijgt exact dezelfde opties te zien als die je ziet wanneer je een nieuwe afbeelding upload.

2 antwoorden

  1. Jolande 24 september 2014 / 9:53 am

    dit komt heel duidelijk over ik snap het en toch als ik in mijn media toevoegen bestand wil uploaden ( foto 2,49 mb) het bericht dat de http fout. Enig idee waar het fout gaat ???

    • Marco Bax 24 september 2014 / 10:13 pm

      Beste Jolande, waarschijnlijk ligt het aan het feit dat je een te groot bestand wilt uploaden. Verklein de afbeelding (via paint) zodat deze rond de 500kb is, daarmee zou het moeten lukken. Vaak is het zo bij shared hosting dat er niet heel veel geheugen per website beschikbaar is om bewerkingen toe te passen, zoals het schalen van afbeeldingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *