Aan de slag met Woocommerce

Woocommerce is een plugin die je kunt installeren (of al geinstalleerd staat) in je WordPress installatie. In het kort is Woocommerce de winkel module van je website. Een erg handige toevoeging op je website wanneer je op zoek bent naar een geschikte en simpele oplossing voor je webwinkel. Ook wanneer je nog geen webwinkel hebt, en je erover zit te denken om een webwinkel te beginnen is dit een erg geschikte plugin. Naar mijn mening is dit een betere oplossing dan pakketten als Magento, met als reden dat Woocommerce niet al te complex is. Je kunt met Magento wel veel meer, daarom raadt ik aan om Magento enkel aan te vragen wanneer je van plan bent om een hele grote en complexe webshop on-line te zetten. Dit artikel gaat echter over Woocommerce, en hoe de basis functies werken.

Producten toevoegen.

Om je producten in je webwinkel toe te kunnen voegen navigeer je naar het onderdeel Producten en klik je de optie Product toevoegen aan. Zie ook onderstaande afbeelding:

Woocommerce nieuw product toevoegen

Woocommerce nieuw product toevoegen

Je krijgt nu een invoer formulier te zien met een aantal opties waar je een product kunt specifieren die je graag wilt verkopen in je webwinkel. Geef het product een titel en een omschrijving. Kies aan de rechterkant een geschikte categorie waar je dit product in wilt zetten, in dit gedeelte heb je ook de optie om direct een nieuwe categorie toe te voegen. Zie ook onderstaande afbeelding:

Woocommerce categorie aanmaken.

Woocommerce categorie aanmaken.

Vervolgens is het zaak om sowieso de SKU (Stock Keeping Unit) en de voorraad in te vullen. Dit kun je doen met behulp van dit scherm:

Woocommerce product gegevens invullen.

Woocommerce product gegevens invullen.

De voorraden beheer je door op het tabje Voorraad te klikken. Je zult dan onderstaand scherm zien:

Woocommerce voorraadbeheer.

Woocommerce voorraadbeheer.

Dit is voldoende om een nieuw product toe te voegen aan je Woocommerce webwinkel. Ik raadt aan om een uitgelichte afbeelding en een Productgallerij in te stellen. Dit zorgt ervoor dat het duidelijker is welk product er te koop is aangeboden, je zult ook merken dat je conversie (van kijken naar kopen) hoger zal worden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *