WordPress handleiding

Het doel van deze handleiding is om jezelf snel en gemakkelijk het gebruik en onderhoud van WordPress te leren. Met onderwerpen zoals: hoe log ik in, hoe schrijf ik een bericht, pagina’s aanmaken, afbeeldingen en video’s plaatsen en hoe werken tags en rubrieken? Deze handleiding is momenteel alleen in het Nederlands beschikbaar, daar er al voldoende Engelstalige handleidingen beschikbaar zijn.

Overzicht van onderwerpen

Naarmate er meer vraag is voor bepaalde onderwerpen zal deze handleiding verder uitgebreid worden. Heb jij een vraag over het gebruik van WordPress waar je niet uit komt? Laat het weten met behulp van het reactie formulier op deze pagina.

17 antwoorden

 1. Frem 14 maart 2014 / 12:56 pm

  Beste Marco,
  Wellicht heb ik als senior veel aan jouw bijdrage aan het werken met WordPress. Ik ben een beginneling(beheerder van de site) en loop nu al vast op de vraag hoe kan ik de menu’s aanpassen zodat ik een rol menu (sub Pagina) kan laten zien. Ik zou graag de uitleg in Pdf. willen downloaden ook als naslag. Verder leer ik door het gewoon te doen maar de Blog is reeds online dus ik durf niet zo makkelijk meer. Kan jij me helpen?

 2. Marco Bax 14 maart 2014 / 2:34 pm

  Beste Frem,

  er is een artikel beschikbaar waarin ik uitleg hoe je het menu in WordPress beheert. Volg deze link om de uitleg te bekijken: http://www.marcobax.nl/wordpress-handleiding/het-menu-beheren/ of klik op “Het menu beheren in WordPress” op deze pagina.

  Je kunt het menu aanpassen naar hartelust, zolang je niet op “Menu opslaan” klikt zal er nog niets veranderd worden, succes!

 3. Frem 14 maart 2014 / 3:29 pm

  Beste Marco,
  Bedankt voor de snelle reactie. Ik ga ermee aan de slag en zal ongetwijfeld mijn ervaring met je delen. Mijn eerste indruk is goed. Dit geeft antwoord op mijn vraag en heel duidelijk beschreven.

  • Marco Bax 14 maart 2014 / 3:33 pm

   Heel veel succes, mochten er nog meer vragen zijn dan hoor ik die graag!

 4. Frem 14 maart 2014 / 4:47 pm

  Beste Marco,
  Fantastisch. het is in een keer gelukt dank zij jouw hulp. Ik zal jouw site zeer zeker aanbevelen wanneer er vragen zijn. Nogmaals mijn dank.

 5. Frem 17 maart 2014 / 12:01 pm

  Beste Marco,
  Ik heb even niet goed opgelet dus ik heb de volgende vraag aan je. Bij de menu instellingen staat automatisch pagina’s toevoegen en Thema locaties aangegeven. De vraag is welke van de twee opties ik dien aan te vinken wanneer ik een sub pagina wilt toevoegen. Wanneer ik bezig ben zie ik dat beide aangevinkt staan. Volgens mij dien ik enkel de optie Primary menu aan te vinken. Klopt dit?
  Graag je reactie,met vriendelijke groet,

  • Marco Bax 17 maart 2014 / 12:06 pm

   “automatisch pagina’s toevoegen” houdt in dat wanneer je een pagina toevoegd aan je website –en deze een “hoofd” pagina geeft– dan komen deze pagina’s automatisch terug in je menu. Mocht je zelf controle willen hebben over welke menu items er exact terug komen in je menu, vink je enkel “thema locaties” en dan “primary” aan.

   Je zult dan handmatig pagina’s (ed.) toe moeten voegen aan je menu.

 6. Frem 17 maart 2014 / 1:08 pm

  Met je korte uitleg is het mij duidelijker geworden. Ik begrijp dat wanneer ik sub pagina’s toe voeg, ik enkel de thema locatie dien aan te vinken. Wat ik zie dat meestal beide opties aangevinkt staan. Mijn dank.

 7. Frem 21 maart 2014 / 5:56 pm

  Beste Marco, ik heb een volgende vraag. Ik gebruik Twenty eleven thema en zie dat ik rechts op mijn Blog, in het blauw, wanneer op één van de berichten klik, hieronder een blok van 4 ads staan. Dit wil ik niet. De vraag is hoe ik dit kan verwijderen en voorkomen dat dit niet meer gebeurd. Graag je hulp.
  Met vriendelijke groet,

 8. Richard 28 augustus 2014 / 3:49 pm

  Beste Marco,
  ik ben al enige tijd op zoek naar de methode/werkwijze hoe ik producten kan toevoegen aan een subpagina van mijn webwinkel. Nu komen alle producten rechtstreeks in de “winkelpagina”. Ik gebruik Woocommerce en het twenty eleven thema.

 9. nico nolden 23 oktober 2014 / 9:35 am

  ik ben bezig een webshop te maken maar kan niet naar mijn winkelwagen gaan er is een melding:Pagina bevat niet de shortcode: [woocommerce_cart]
  hoe kan ik deze invoegen en waar moet dat?
  bij voorbaat hartelijke dank
  Nico Nolden
  mensportnoord.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *