WordPress 3.9 is uitgebracht!

Versie 3.9 van WordPress genaamd “Smith” is beschikbaar. De naam is gekozen om eer toe te wijzen aan jazz artiest Jimmy Smith. Download WordPress 3.9 via je WordPress dashboard of via de downloadpagina op WordPress.com: http://wordpress.org/download

Wordpress 3.9 is uitgebracht

WordPress 3.9 is uitgebracht

De meest opvallende verandering in WordPress is “visual editing”, ofwel zichtbaar content bewerken. Voorheen was het lastiger om in te schatten hoe de pagina die je aan het bewerken bent eruit zou komen te zien. Dat is sterk veranderd sinds versie 3.9. WordPress 3.9 brengt veel verbeteringen met zich mee voor visual editing. Hieronder bevind zich een video waarin de nieuwe functionaliteiten worden uitgelegd (in het Engels):

[wpvideo sAiXhCfV]

Visueel bewerken in WordPress is sterk verbeterd!

Maar wat is er nou zo belangrijk aan de verbeterde mogelijkheden van de WordPress editor?

1. Afbeeldingen zijn veel makkelijker te beheren. Vaak zijn afbeeldingen erg lastig te beheren, zeker wanneer je bijvoorbeeld afbeeldingen wilt verkleinen of croppen. De nieuwe update van WordPress zorgt ervoor dat je nu vanuit de tekst editor van WordPress afbeeldingen kunt aanpassen, dit scheelt enorm veel tijd!. Nog een nieuwe feature is dat je afbeeldingen kunt toevoegen aan je blogpost of pagina door deze simpelweg te “drag-and-droppen” in je editor.
2. Het is makkelijk om teskt te plakken vanuit Word processors. Software zoals Microsoft Word zijn hele fijne wordprocessors. Echter, wanneer je tekst naar WordPress kopieert zul je merken dat er toch een hoop styling wordt meegenomen. Er waren al plugins beschikbaar die dit probleem voorkomen, echter is dit standaard mogelijk sinds WordPress 3.9
3. Voorvertoningen voor afbeeldingsgallerijen. De mogelijkheid om afbeeldingsgallerijen te kunnen bekijken in de editor zorgt ervoor dat het veel duidelijker is om welke gallerij het gaat. Je maakt dus veel minder snel gebruik van een verkeerde gallerij.
4. Live preview met widgets. Het was al mogelijk om thema’s te bekijken zonder deze echt toe te passen, nu is dat ook mogelijk met widget areas! Dit is een heel behulpzame feature waarmee je makkelijk een widget kan uittesten zonder deze daadwerkelijk direct te publiceren. Er is ook een verbetering gemaakt aan het aanpassen van de header afbeeldingen.
5. Aanmaken van playlists. Het is vanaf versie 3.9 van WordPress mogelijk om playlists toe te voegen voor zowel video als audio bestanden. Dit is extreem handig voor vod- of podcasters.
6. Hele mooie nieuwe thema browser. Het zoeken naar nieuwe thema’s zou leuk en simpel moeten zijn. Verlies jezelf in het ogenlijke onuitputtenlijke aanbod van thema’s voor je webblog.

De officiele aankondiging van WordPress 3.9 kun je vinden op de website van WordPress zelf: http://wordpress.org/news/2014/04/smith/

6 antwoorden

  1. simonvdsteen 17 april 2014 / 12:57 pm

    Enig idee waar Nacin op doelde met: “Oh, and we snuck something really cool into WordPress 3.9. You’ll find out soon enough. :-)”?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *