Waarom veel AdSense websites geen geld maken

Ondanks het feit dat er heel veel websites zijn welke op een dagelijkse basis veel geld verdienen met Google AdSense, zijn er een hoop websites die het concept van AdSense niet kunnen bevatten. Hierdoor lopen deze websites bezoekers en daarmee inkomsten mis. Dit komt hoofdzakelijk door het feit dat deze website eigenaren een aantal noodzakelijke factoren die nodig zijn om een succesvolle AdSense website te creëren niet hebben nageleefd. Heel veel webmasters maken een kleine website (5 pagina’s of minder) en plaatsen hier AdSense advertenties op. Vervolgens wachten ze tot het geld begint binnen te rollen.

Geen inkomsten Google AdSense

Mocht dit de instelling zijn van de webmaster, dan zal deze geen of heel weinig geld (centen) verdienen met AdSense. Een vuistregel hiervoor is dat een kleine website ook kleine inkomsten genereert. Om de AdSense “droom” na te leven moet de webmaster een website oprichten die de factoren en karakteristieken om veel traffic (bezoekers van de website) aan te trekken. Wanneer de website veel traffic heeft zal uiteindelijk de CTR van je AdSense advertenties ook hoger liggen mits de advertenties goed geimplementeerd zijn. Dat wil zeggen: niet storend en de advertenties moeten aansluiten op de bezoeker (doelgroep). Deze vorm van adverteren wordt ook wel behavioral targeting genoemd.

Er zijn een aantal basis stappen die je als webmaster kunt ondernemen om meer traffic te genereren op je website om een succesvolle AdSense website op te richten die boven alle andere (onderwerp gerelateerde) websites in zoekmachines zoals Google komt te staan. Hieronder staan vijf redenen waarom heel veel websites geen geld verdienen aan AdSense:

 

1. Er zijn geen, niet voldoende of geen keywords beschikbaar op de website.

Veel websites vergeten de essentie van zoekmachine optimalisatie: goede keywords (zoektermen). Het Internet heeft een ontelbaar aantal websites en de meeste van deze websites strijden om de hoogste plek (ranking) in grote zoekmachines zoals Google, Bing of Yahoo!. Competitie voor je website zit in het gebruikte onderwerp en/of doelgroep. Heb je een website specifiek voor een onderwerp of doelgroep dan zul je correcte keywords moeten gebruiken om de inhoud van de pagina’s te omschrijven. Gebruik daarom geen keywords voor een pagina die niet omschrijvend zijn. Heb je een website over hondentraining, ga dan geen keywords voor tandartsen,zeilboten,vakmannen enzovoorts gebruiken. Blijf bij je doelgroep! Zoek uit welke keywords populair zijn en begin met minder populaire keywords. Hierdoor hoeft je website minder de strijden om de eerste plaats in zoekresultaten. Wanneer dit lukt ga je een meer gebruikte keywords gebruiken (in nieuwe content!). Blijf je dit doen, dan heeft Google, Bing of Yahoo! een index opgebouwd van de content op je website en zal hierdoor een hogere ranking geven in de zoek resultaten!

Wanneer er hierdoor veel bezoekers worden verwezen naar je website door deze positie meer traffic ontvangt zullen er ook meer AdSense advertenties worden geserveerd en de kans dat een bezoeker op een advertentie klikt is dus hoger. Het is dus essentieel dat je goed onderzoek doet naar welke keywords je website het beste kunt gebruiken.

 

2. De website heeft een erg slechte niche

Om de aandacht van bezoekers te trekken is het nodig een website op te richten relevant aan de interesses van de bezoeker. AdSense werkt erg goed wanneer je een hoog aantal (liefst unieke) bezoekers hebt per maand. Blijf de interesses van bezoekers ook wekken, dit wil zeggen dat de website de bezoeker meerdere keren moet kunnen aantrekken. Door bijvoorbeeld nieuwe content, acties, nieuwsbrieven enzovoorts. Vindt dus een niche waar deze groep bezoekers geïnteresseerd in zijn.

 

3. De website eigenaar voert geen updates of onderhoud uit op de website

Je kunt de interesse van een bezoeker maar zo lang houden, dit verschilt uiteraard per website. Voor websites zoals een vraag en aanbod website zal de visit duration (bezoek duur) hoger liggen dan een website met enkel 1 product. Er is simpelweg veel meer content beschikbaar! Je kunt dit vergelijken met een winkel. Heeft een winkel maar een gelimiteerd aanbod, dan is de klant hier snel doorheen. Helemaal wanneer de aangeboden producten niet relevant zijn aan de interesse (zoekterm) van de klant. Een grote winkel heeft meer producten, en binnen deze producten ook variaties. Meer keus dus! Pas je deze logica ook toe op je website dan zul je een groter publiek aantrekken welke ook langer op je website blijven. Meer AdSense advertenties worden geserveerd en de kans dat er op een advertentie geklikt wordt ligt hoger! Voer onderzoek uit naar wat er nieuw is binnen je gekozen onderwerp en maak pagina’s, nieuwsberichten of producten aan relevant aan de uitkomsten van dit onderzoek. Hierdoor blijf je interesse wekken van bezoekers. Plan voor jezelf een standaard tijd per dag of week in waarop je updates en onderhoud gaat uitvoeren voor je website. Kijk ook eens met een kritisch oog naar je oude content, klopt de inhoud nog steeds? Is het wel noodzakelijk om bepaalde gegevens te blijven tonen?

 

4. Website eigenaren die geen aandacht schenken aan de eigen AdSense websites

Veel mensen zien hun website als een manier om extra geld te verdienen. Met het hoge concurrentie gehalte in de zoek resultaten kan ik aanraden om je website te behandelen alsof het je grootste bron van inkomsten is! Er valt geen of heel weinig geld te verdienen wanneer je website niet meer relevant is. Speel in op jaargetijden, gebeurtenissen of feestdagen. Maak een actie, trek de bezoeker aan! Verwacht niet dat je geen geld hoeft uit te geven om geld te kunnen verdienen aan je website.

 

5. Veel webmasters spenderen weinig tijd en onderzoek aan hun AdSense websites.

Een succesvolle AdSense website zet je niet zomaar op, hiervoor is het vereist om het nodige aantal uren / dagen gespendeerd te hebben aan de content van je website. Er is niet 1 oplossing beschikbaar om je website succesvol te maken wanneer je gebruik maakt van AdSense. Goede keywords en de juiste niche sturen je website de goede richting op, maar dit heeft tijd en inspanning nodig. Het is absoluut noodzakelijk om een bepaalde tijd toe te wijden aan manieren om je AdSense website op te bouwen. Voer onderzoek uit, optimaliseer laadtijden, gebruik juist inhoud enzovoorts. Het Internet is vol met tips en tricks om je website te helpen. Een beetje tijd, geld en hard werk maakt het verschil tussen een succesvolle AdSense website en een website waarmee maar een aantal cent per week wordt verdient.

 

Welke tips geef jij website eigenaren? Laat het weten hieronder in het reactie blok!

1 antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *