Tips om AdSense goedkeuring te krijgen voor je website.

Google AdSense goedkeuring

Wanneer het aankomt op on-line geld verdienen zou het eerste wat in je op moet komen Google AdSense moeten zijn. De meeste mensen die geld willen verdienen prefereren enkel Google AdSense. Tevens zijn er veel mensen bij die denken dat het erg gemakkelijk is om geld te verdienen met AdSense. Hierbij wordt vergeten dat er veel blogs niet eens een goedkeuring krijgen van Google om AdSense advertenties op te zetten. Overigens is het nutteloos om te adverteren op je website wanneer je geen of weinig bezoekers hebt per maand. Een ander veel voorkomende fout is dat Google AdSense direct wordt aangevraagd wanneer er een nieuwe website en/of blog on-line is gezet door de eigenaar. Deze hebben nog geen content en zal daardoor hoogstwaarschijnlijk worden afgewezen door Google.

 

Stappen ondernemen voordat je AdSense gaat aanvragen.

Voordat je AdSense gaat aanvragen is het verplicht dat je de AdSense standaardvoorwaarden gelezen hebt. Deze kun je vinden via: https://www.google.com/adsense/localized-terms?hl=en_US . Een ander document wat ik erg kan aanraden is: https://support.google.com/adsense/bin/answer.py?hl=en&topic=1261921&answer=1282097&parent=1261918&rd=2 In dit document wordt uitgelegd hoe je het beste de advertenties kunt plaatsen op je website. In deze post leg ik precies uit hoe je goedkeuring kunt krijgen voor Google AdSense!

 

Zorg ervoor dat je verkeer (traffic) krijgt.

Zoals ik hierboven al aangaf is het nutteloos om AdSense aan te vragen direct nadata je een nieuwe website en/of blog hebt aangemaakt. Het is niet verplicht dat je ongeveer 40 tot 90 dagen moet wachten voordat je AdSense gaat aanvragen. Wanneer je merkt dat je website voldoende verkeer (traffic) krijgt is het aangeraden om Google AdSense aan te vragen. De goedkeuring duurt even maar dan kun je wel met dezelfde publisher id op meerdere blogs adverteren en op die manier incrementeel meer geld verdienen!

Tip: Blogger blogs worden snel goedgekeurd.
Let er op dat voordat je AdSense gaat aanvragen je unieke inhoud (content) van hoge kwaliteit hebt op je blog en/of website!

 

Wat doe je wanneer je al eens bent geblokkeerd door Google AdSense?

Een veel voorkomende fout door de meeste bloggers die nieuw zijn met AdSense is klik-fraude (click fraude). Google staat het niet toe dat je op je eigen advertenties gaat klikken. Maar wat is klik-fraude nu precies? Elke keer dat er op je advertentie (via je publisher id) geklikt wordt ontvang je een klein bedrag. Je verdient dus geld wanneer bezoekers op je advertenties klikken. Klik-fraude is wanneer je steeds op je eigen advertenties gaat klikken en/of anderen dit steeds laat doen. Ik raadt het ook erg af om dit te doen wanneer je al goedgekeurd bent voor AdSense! Mocht je ooit al eens geblokkeerd zijn door Google, probeer dan een nieuwe aanvraag te doen met een ander adres, naam en nummer enzovoorts. Verander dus alles behalve je website en/of blog. Lukt dit niet, dan is het niet mogelijk om terug in het AdSense programma te komen.

 

Inhoud (content) op je blog en/of website

Je website moet unieke en hoogwaardige inhoud hebben. Google zal alle websites verifeeren wanneer je meerdere websites gebruikt om advertenties te plaatsen, mocht het voorkomen dat er iets niet schikt met de standaardvoorwaarden van AdSense dan is het mogelijk dat Google je blokkeerd. Een van de verplichte eisen is dat je minimaal 18 jaar of ouder moet zijn. Ben je dit niet, vraag dan of je ouders of een familielid dit voor je willen registreren.

 

Vragen?

Ben je van plan een nieuwe website en/of blog te starten, en weet je niet precies hoe je advertenties via AdSense hierop kunt krijgen? Plaats dan een bericht hieronder in het reactie formulier en ik zal deze spoedig beantwoorden.

27 antwoorden

 1. Davey 14 augustus 2014 / 7:27 pm

  Goedenavond, ik heb sinds kort advertenties op mijn website (onderaan de pagina ziet u een geel vak). Deze worden nog steeds niet weergegeven. Heeft u enig idee wat hiervan de oorzaak is?

  • Marco Bax 15 augustus 2014 / 10:00 am

   Beste Davey, meestal duurt het even voordat deze zichtbaar zijn. Let er ook op dat je geen adblocker aan hebt staan :-)

 2. rickheijnen 1 januari 2015 / 3:00 pm

  bij mij staat er ‘je blog komt niet in aanmerking voor adsense’ ik heb hem ook pas sinds de dag dat ik dit upload hoor maar wat moet ik precies doen om in aanmerking te komen?

  groetjes

  Rick

  • Marco Bax 5 januari 2015 / 2:15 pm

   Beste Rick,

   je komt in aanmerking voor Adsense wanneer je goede content op je website hebt staan. Wellicht dat je te snel bent met het aanvragen van Adsense. Ik zie dat er namelijk nog niets op je website staat, wellicht is handig om daar eerst aan te gaan werken.

 3. Kevin 24 februari 2015 / 10:41 am

  Ik wordt meerdere malen afgekeurd op te weinig inhoud, terwijl er best veel op de site staat, heeft iemand advies voor mij wat ik eventueel zou kunnen opvolgen?

  • Marco Bax 25 februari 2015 / 9:53 am

   Beste Kevin,

   heb je een WordPress website? Dan kan het voorkomen dat je Google (en andere zoekmachines) weerhoudt om je website te indexeren. Je kunt deze instelling bekijken via de wp-admin -> Instellingen -> Lezen -> Zoekmachine zichtbaarheid. Vink de waarde “Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren” uit om toe te staan dat zoekmachines je website kunnen indexeren.

   Check of je website geindexeert is via: http://ismysiteindexed.com/

   Hopelijk ben je hiermee geholpen.

   • Kevin 18 maart 2015 / 12:18 pm

    Ik zie inderdaad de website niet geïndexeerd is, ik ga de stappen volgens en dit probleem verhelpen! bedankt voor de tip!!

 4. Judith Cool 16 maart 2015 / 1:31 pm

  Goedemiddag, ik ben een tijdje geleden een blog via blogger gestart en heb toen (te snel) geprobeerd google adsense te installeren. Niet goedgekeurd vanwege te weinig inhoud denk ik .Nu ben ik een ander blog gestart, waar ik meer mee doe (oude blog bestaat wel nog steeds), maar als ik nu in probeer te loggen bij google adsense (en dan kom ik bij stap 1: inhoud controleren) kan ik mijn website niet aanpassen, enkel de taal kan ik aanpassen. De link naar mijn eerste blog staat er nog steeds (zeilenmetkinderen.blogspot.nl).En ik wil hier dus graag: krullenenpiekhaar.blogspot.nl van maken. Hoe kan ik dit aanpassen?

 5. Wilma 3 november 2015 / 9:25 am

  Dag Marco,

  Wat zou de reden zijn dat ik niet in aanmerking kom via blogger? Ik schrijf omdat ik het heerlijk vind niet om adsense maar het lijkt me een leuke aanvulling. Ik schrijf vanaf eind Juli. Misschien dat jij vanuit ander oogpunt kan kijken:)
  Gr. Mama van Dijk

  • Marco Bax 3 november 2015 / 2:18 pm

   Beste Wilma, om geaccepteerd te worden bij Google Adsense zijn er een aantal voorwaarden: Je moet minstens 18 jaar oud zijn. Je website moet minstens 6 maanden bestaan en overeenkomen met deze policies: https://support.google.com/adsense/answer/48182. Je zegt dat je vanaf eind juli blogt, dat zou het probleem kunnen zijn, probeer het in februari 2016 nog eens! Hier heb je een lijst met alternatieven voor Google adsense: http://stream-seo.com/best-google-adsense-alternatives/ Success!

   • Wilma 3 november 2015 / 11:14 pm

    Dag! Ik wist niet dat de 6 maanden regel ook in nederland bestond. Kon dat niet achterhalen. Aan de rest lijk ik te voldoen. Gewoon maar lekker zo doorgaan dus. Of nog andere tips? Gr

     • Mama van Dijk 13 februari 2016 / 5:00 pm

      Dat bleek inderdaad het beste! Adsense zit erop:)

      Thanks

  • Marco Bax 25 januari 2016 / 2:55 pm

   Beste Liesbeth, je zou eens contact kunnen opnemen met Adsense en daar vragen wat er mis is. :)

 6. Tim 12 oktober 2016 / 11:53 pm

  Beste Marc,

  Ik word afgewezen omdat er te weinig tekst op mijn website staat. Maar hoeveel tekst is dan wel genoeg? Het is een videostream website

  Met vriendelijke groet,

  Tim

  • Marco Bax 20 november 2016 / 11:01 am

   Beste Tim, dit probleem kan zich ook voor doen als je niet toestaat dat Google je website kan indexeren. Gebruik je WordPress? Controleer dan via Instellingen -> Lezen of de optie “Blokkeer zoekmachines deze site te indexeren” uitgevinkt staat.

 7. Mike 15 november 2016 / 4:47 pm

  Beste marco,

  Ik heb sinds kort een website, nu heb ik bij de aanmelding van AdSense de script code die ik kreeg om mijn website op te zetten voor adsense gekopieerd naar elke pagina van mijn website (in de header). Het is nu 4 dagen geleden maar nog niks gehoord van google-adsense..

  Heb ik iets fout gedaan??

  • Marco Bax 20 november 2016 / 11:04 am

   Beste Mike, wat voor code heb je precies in de header gezet? Voor Adsense hoef je namelijk geen tag in de header te zetten.

 8. Daphne Sonneveld 6 december 2016 / 11:43 am

  Beste Marco,

  Ik heb sinds een jaar een eigen blog: http://www.dailydoseofdaph.com. Nu geeft google adsense aan dat ik te weinig inhoud heb, terwijl ik meer dan 50 blogs heb. het is via wordpress, maar het vinkje staat ook uit, bij lezen. Dus ik heb geen idee hoe dit kan. Ook zie ik niet een geel balkje waar de advertentie zou moeten komen. Weet jij hoe dit kan

  • Marco Bax 8 december 2016 / 6:49 pm

   Hallo Daphne, als ik naar je blog zoek in Google via “www.dailydoseofdaph.com” dan zie ik maar 1 resultaat. Er is blijkbaar toch nog iets wat zoekmachines tegenhoudt om je website te indexeren. Contacteer je webhost om te vragen of zij enige idee hebben, het kan ook wel eens aan de configuratie van de webserver liggen.

 9. Jan Maarten 23 februari 2017 / 9:00 am

  Hallo Marco, ik krijg ook een inhoudsmelding van Adsense. Ik vind het echter lelijk om teveel tekst op de homepage te plaatsen (is al meer dan ik zou willen). Op de posts pagina’s staat wel degelijk tekst met inhoud. Wordt alleen de homepage beoordeeld en zo niet waar kan de melding dan vandaan komen?

  • Marco Bax 28 februari 2017 / 9:19 am

   Hallo Jan Maarten, Google kijkt niet alleen maar naar de homepage. Het zou kunnen zijn dat er in WordPress (als je dat gebruikt) aangevinkt staat dat zoekmachines je site niet mogen indexeren. Op die manier heb je geen content.

 10. Roel de Vries 26 mei 2018 / 9:56 am

  Beste Marco, ik wil graag advertenties op http://www.randomideagenerator.com, maar is afgewezen op te weining content. Dat snap ik op zich wel omdat ik het juist kort en simpel wil houden qua tekst. Is er een manier om Google alsnog te overtuigen om de site te accepteren of heb je andere aanbevelingen om de site zo in te richten dat Google m wel accepteerd? Alvast bedankt!

  • Marco Bax 28 mei 2018 / 10:31 am

   Hallo Roel, ik vrees dat je meer content op je website zult moeten plaatsen. Je kunt ook kijken naar Adsense alternatieven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *