Magento product database leegmaken

Ben je op zoek naar een snelle manier om alle producten te verwijderen uit je Magento Ecommerce webwinkel? Het volgende MySQL script zal ervoor zorgen dat de product catalogus “gereset” wordt. Dit kan handig zijn wanneer je veel producten hebt en op zoek bent naar een manier om alles leeg te maken. Ik gebruik deze query vaker wanneer ik bezig ben met een product importer voor Magento.

Hierbij is het van belang dat de product catalogus leeg is om te zien of alle producten juist worden geimporteerd. Wanneer je de product catalogus via de Magento admin omgeving leeg probeert te maken zul je merken dat dit erg lang kan duren. Dit is niet werkbaar wanneer je meer dan 2000 producten in je catalogus hebt staan. Gebruik onderstaande query om je Magento product catalogus leeg te maken. Let op: zorg voor een goede backup, dit voorkomt veel problemen achteraf.

Dit script is geschikt voor Magento webwinkels tot 1.8.0. Het zal uiteindelijk voorkomen dat deze query’s niet meer werken bij toekomstige versies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *