Magento error meldingen tonen

Sinds Magento 1.4 en hoger worden de complete error meldingen niet meer getoond aan de frontend-kant van je webshop. Waar dit handig en duidelijker is voor je bezoekers, kan dit tijdens ontwikkeling van een uitbreiding erg frustrerend zijn. Magento laat een error zien met behulp van de tekst:

Exception printing is disabled by default for security reasons.
Error log record number: x

Je kunt twee dingen doen om de error melding te bekijken:

  1. Navigeer naar het pad var/report en bekijk de error door het relevante bestand te openen aan de hand van “error log record number”. Een groot nadeel van deze methode is dat je steeds toegang moet hebben op de server, en per error een apart bestand zult moeten openen.
  2. Het tonen van error meldingen aan de frontend-kant van je webshop. Hoe je dit aanzet kun je hieronder lezen.

Let op: deze stappen gelden alleen voor Magento installaties vanaf versie 1.4!

Voor het aanzetten van error logs zul je een aantal xml bestanden moeten bewerken, ik zal dit zo duidelijk mogelijk proberen uit te leggen.

  1. Ga naar de installatiemap van je Magento webshop en ga binnen de map /errors staan. Hier zul je een aantal bestanden tegenkomen zoals het bestand local.sample.xml of sample.local.xml. Hernoem dit bestand naar local.xml, wanneer dit bestand al bestaat dan kun je deze stap overslaan.
  2. Kopieer de gehele map /default in de map /errors en hernoem deze zodat deze overeenkomt met de naam van je thema. De bestanden binnen deze map kunnen naar wens aangepast worden zodat het tonen van errors in de huisstijl van je webshop kan gebeuren, en dat is wel zo mooi!
  3. Bewerk het bestand local.xml die je hebt hernoemt in stap  en bekijk het onderstaande voorbeeld.

In principe worden alle mogelijke opties in de comments van dit bestand beschreven, hieronder toch een korte uitleg:

<skin>marcobax</skin> Verander de waarde in deze tag naar de naam van je thema (zie stap 2).

<action>print</action> Middels de optie print kun je de error meldingen aan de frontend-kant van je webshop tonen. Je kunt ook de waarde email hier invullen om de error meldingen naar je e-mailadres te laten mailen. Persoonlijk vindt ik de optie print veel handiger aangezien je hiervoor niet continue in je e-mail client hoeft te kijken.

<email>hallo@marcobax.nl</email> Vul hier het gewenste e-mailadres in wanneer je actionemail hebt geconfigureerd.

<trash>leave</trash> Het beste laat je deze op de waarde leave staan aangezien je deze nodig hebt om error meldingen te tonen.

Meer is er niet! Alles wat je nu nog hoeft te doen is het testen van je configuratie, een handige manier om te testen of de error reporting werkt is om onderstaande code in je/een Magento controller te plaatsen:

<?php throw new Exception('Error melding test'); ?>

Deze opties zullen er voor zorgen dat je beter begrijpt wat er mis gaat tijdens het ontwikkelen van een uitbreiding in Magento!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *