Magento 2.0.0 is uitgebracht

Vandaag markeert een groot moment voor veel webshop eigenaren: Magento 2.0.0 is uitgebracht. Na jarenlang wachten is het moment eindelijk hier, we kunnen gebruik gaan maken van Magento2. Hierbij een lijst met de meest belangrijke wijzigingen die doorgevoerd zijn.

Grote wijzigingen in de code architectuur

Magento 2 is uitgebracht

Magento 2 is uitgebracht

Magento 2 is “from scratch” gemaakt, dit houdt in dat grote delen van de oude Magento (1.x) herzien zijn naar een nieuwe standaard dat het Magento platform toestaat om flink door te kunnen groeien in de toekomst. Er zijn geen codePool’s (core, community, local) maar alles is vanaf nu te vinden in app/core. Een module zoals app/code/local/marcobax/blog is nu verplaatst naar app/code/marcobax/blog. Niet alleen maar codepool’s zijn veranderd, maar ook dependency injection, een object manager, containers (naast blokken).

Betere, en veiligere code

Download Magento 2

Download Magento 2

1 Van de doelen van Magento 2 is om minder complex te zijn en daarbij snelheid te winnen. Het javascript framework prototype is vervangen door jQuery. De minimale server vereiste ligt nu op PHP 5.4 en er zijn heel veel stukken code opgeschoont. Het enige dat nog complex is zijn de class structures. Waarbij classes een parent hebben die een parent hebben die een parent hebben (enzovoorts).

Al met al is het gehele platform een stuk veiliger geworden, zo zijn bestanden die toegang hebben via de browser (javascript, afbeeldingen en css) verplaatst naar een publiekelijke map. Alle andere bestanden van de Magento installatie kunnen buiten de webroot verplaatst worden.

Nog meer verbeteringen

Behalve de bovengenoemde verbeterpunten kun je nieuwe features verwachten zoals:

 • betere product kwaliteit
 • betere product beveiliging
 • helderdere processen en transparantheid
 • performance en schaalbaarheid is sterk verbeterd
 • modulaire architectuur
 • betere web API’s
 • customisation proces is versimpeld
 • multi language ondersteuning is verbeterd

Ik ben erg enthousiast geworden door dit fijne nieuws! Eindelijk hoeven we niet meer nieuwe webshops op een verouderd framework op te zetten. Ben jij ook zo blij? Laat het mij weten door gebruik te maken van het reactie formulier op deze pagina.

5 antwoorden

  • Marco Bax 1 april 2014 / 2:21 pm

   Zeker weten !! Dagje meer of minder maakt ook niet meer uit ;)

   • ch 1 april 2014 / 2:22 pm

    Duurde even voor ik de 1-april-grap-tag zag hehehe, hij is echt leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *