Magento 1.8 is uit!

De mensen achter de populaire webwinkel software Magento hebben een nieuwe (stabiele) versie uitgebracht: versie 1.8. Waarschijnlijk is je Magento installatie van versie 1.7.x en heb je de mogelijkheid om te “upgraden” (opwaarderen naar een nieuwere versie). Waarom zou je willen upgraden? Het upgraden van je Magento installatie naar de nieuwste (stabiele, geen alpha) versie is belangrijk, omdat er oplossingen zijn (bugfixes). Met Magento 1.8 zijn er meer dan 1000 bugfixes toegepast. Overigens is naast Magento CE (Community Edition) ook Magento Enterprise opgewaardeert naar versie 1.13.

Wat is er anders in Magento 1.8?

Behalve een groot aantal bugfixes in de core van Magento zijn onderstaande onderwerpen veranderd en/of vernieuwd. Magento 1.8 richt zich vooral op prestatieverbeteringen, stabiliteit en veiligheid. Hieronder worden de meest belangrijke wijzigingen getoond:

  • BTW berekeningen zijn verbeterd, in voorafgaande versies kon het voorkomen dat er afrondingsverschillen voorkomen van 1 cent. Door op te waarderen naar versie 1.8 behoort dit tot het verleden.
  • Checkout (afrekenen), Magento core en database zijn sneller gemaakt. Het afrekenproces is aanzienlijk verbeterd, dit komt doordat het inladen van gegevens beperkt is tot de afrekenstap waarin de gebruiker zich bevind. Ook aan de database kant worden grote(re) database queries sneller verwerkt.
  • Functionele verbeteringen. Er zijn meer dan 350 functionele verbeteringen doorgevoerd, deze verbeteringen zijn toegepast op onderdelen als: orders aanmaken in de backend, credit memos, import en export functionaliteiten, winkelwagen, betaalmethodes en prijsregels.
  • Beveiliging. Een onderdeel dat eigenlijk nooit kan ontbreken in de lijst met verbeteringen is het onderwerp beveiliging. In versie 1.8 van Magento is de veiligheid fors verbeterd. Het is bijvoorbeeld niet meer mogelijk dat webbrowsers Magento admin of account gegevens opslaat. Overigens is de methodiek om wachtwoorden te versleutelen sterk verbeterd.

Een compleet overzicht van alle verbeteringen in Magento 1.8 kun je hier lezen.
http://www.magentocommerce.com/knowledge-base/entry/ce-18-later-release-notes

Download de meest recente versie van Magento via de officiele website. Klik hier om de meest recente verise van Magento te downloaden.

Conclusie

Ben je van plan om op te waarderen naar de nieuwste versie van Magento? Deel je ervaringen door middel van het reactie formulier op deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *