Lees en schrijf XML bestanden en nodes in Magento

Om XML nodes te lezen en / of te schrijven in Magento kun je gebruik maken van de Varien_Simplexml_Element class. Het bestand in Magento waar je deze class kunt vinden is te vinden in: lib/Varien/Simplexml/Element.php

XML nodes schrijven met behulp van een simpele module..

Hieronder vind je een voorbeeld van een hele simpele plugin die je in Magento kunt laden. In het daarop volgend voorbeeld voegen we de daadwerkelijke PHP code toe om een XML node aan te maken.

Voeg onderstaande code toe aan het bestand: app/code/local/Marcobax/Xml/etc/config.xml (maak de mappenstructuur eerst aan).

Maak nu het bestand: Marcobax_Xml.xml aan in de map etc/ met onderstaande inhoud:

Om goed te kunnen testen maken we voor dit artikel een controller aan, dit doe je door in: app/code/local/Marcobax/Xml/controllers het bestand IndexController.php aan te maken met onderstaande code:

Om deze controller makkelijk toegankelijk te maken vanuit de frontend voeg je onderstaande XML tags toe (binnen de <config><frontend> tags:

Maak vervolgens de cache van Magento leeg en navigeer naar: http://www.mijnwebshop.nl/marcobax/index/index ( of: http://www.mijnwebshop.nl/marcobax in het kort ).

We gaan het bestand test.xml inladen die zich bevind in de map: var/

Plaats de onderstaande code in het gedeelte waar staat: // Voer hier je code uit:

Je kunt XML nodes toevoegen met de setNode methode, hieronder maak ik een node aan in de node modules. De naam van mijn nieuwe node is test en de waarde is testwaarde:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *