Is Pheed de opvolger van Twitter, Facebook en Youtube?

Is Pheed de opvolger van Twitter? Er zijn een hoop sociale netwerk website, en dat worden er steeds meer. Het doel van de meeste sociale netwerken is het verslaan van de monopolie positie van Facebook en Twitter. Wellicht wordt dit anders met de komst van Pheed. Wat is Pheed precies? Ik vroeg mijzelf dit ook af en het viel me direct al op dat er veel content aanwezig is dat door mainstream media aangemaakt is. In het kort lijkt Pheed nog het meest op Twitter, alleen dan met een bedrijfsplan. We horen altijd dat de meeste nieuwe sociale netwerken “the next big thing” zijn, zelf MySpace en Google+ proberen Facebook, Twitter en Youtube van de troon af te stoten. Wat maakt Pheed dan zo uniek? Waarom zal deze website ook geen stille dood sterven, net als de meeste nieuwe sociale netwerken?

Pheed screenshot

Pheed screenshot

Is Pheed de opvolger van Twitter? Pheed is een zelf gefinancierde startup vanuit Mulholland drive in Zuid California. Het is een combinatie van een research & development afdeling met een studentenhuis. Op de een of andere manier heeft deze startup er voor gezorgd dat er meer dan 200 bekende personen (waaronder celebrities) lid zijn geworden. Pheed is net een week of wat uit en er zijn nu al meer dan 400,000 unieke bezoekers! Dit alles zonder een iPhone/iPad/Android/Blackberry app, wat hoogstwaarschijnlijk in de nabije toekomst zal worden ontwikkeld.

De kracht achter Pheed

Het concept is erg simpel, wanneer je geld betaald om updates en content te zien van een persoon– dan verwacht je content en updates van hoge kwaliteit. Pheed zorgt ervoor dat de gebruikers op alle mogelijke manieren content kunnen delen. Content zoals audio, video, tekst, foto’s en live uitzendingen. “Pheeders” krijgen vervolgens de keuze om de content gratis of tegen een betaling te delen. Wanneer content betaald is kan dit door middel van een maandelijks bedrag op een “pheed” kanaal. Prijzen variëren tussen de $1.99 tot zelf $34.99 per view, of $1.99 tot $34.99 per maand. In beide gevallen selecteert de gebruiker de eigen prijzen en is de eigenaar van de content. Pheed maakt geld door het nemen van de helft van de omzet, dit gaat naar o.a.: opslag, betalingssystemen en natuurlijk ook winst.

Is Pheed de opvolger van Twitter?

De mensen achter Pheed zien veel problemen met de huidige sociale netwerken, zoals dat veel mensen verveelt raken van Facebook. Ook Twitter heeft zijn limitaties, er is teveel ruis. Deze ruis zorgt ervoor dat er weinig kwalitatieve content wordt geplaatst. Veel verzoeken voor spelletjes (op Facebook) en reclame’s op Twitter zorgen voor ergernissen. Gebruikers zijn teveel gefocused om veel volgers, likes en shares te krijgen dan echt goede content te plaatsen en het platform te gebruiken waar het eigenlijk voor bedoeld is: het delen van content van goede kwaliteit.

Is Pheed de opvolger van Twitter?

Is Pheed de opvolger van Twitter?

De Pheed C.E.O. en co-founder O.D. kobo denkt dat het tijd is om een introductie te geven in content van hoge kwaliteit door juiste tools direct toegankelijk te maken voor content providers. Hij gelooft erin dat er zeker een optie inzit om het platform te monitizen, gebruikers zullen gemotiveerd zijn en blijven om content van hoge kwaliteit aan te maken. De onderwerpen zijn zo breed als dat er onderwerpen zijn in de wereld, van huiskamer concerten, tot koken, tuinieren en ruimtevaart. Er is geen limiet aan wat gebruikers kunnen aanmaken en daarmee ook geld te verdienen.

Wat nu?

Tijd zal ons leren, Pheed heeft een goede kans van slagen wanneer het platform blijft draaien om de in dit artikel genoemde filosofie. Voor de geinteresseerden is het zeker een aanrader om een oog op dit platform met zijn “Twitter, maar dan met een bedrijfsplan” te houden. Mocht het storm gaan lopen, dan zal dit zeer zeker een impact hebben op de huidige social media kanalen. Je kunt mijn eigen Pheed kanaal bekijken (en er ook lid van worden!) via: https://www.pheed.com/baxmarco Om welke functies ben jij enthousiast? Laat het hier weten door een reactie te plaatsen met behulp van het reactie formulier.

Credits:

Kim Vleeshouwers (http://sortaconvenient.wordpress.com) vanwege de tip!

1 antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *