Hoe maak je geld met Adsense?

Google Adsense

Advertentie plekken

Wat is Google AdSense?

AdSense is een fijne manier om geld te verdienen aan bezoekers op je website en het is bovendien erg simpel om toe te voegen aan je website. AdSense bestaat al sinds 2003 en veel website eigenaren maken er gebruik van om dagelijks extra geld te verdienen.
Google.com verdient het meeste aan het toestaan van overige websites om te adverteren op de eigen zoekresultaat pagina’s. Dit wordt allemaal beheerd via een programma dat ze AdWords noemen.

Nu is het ook mogelijk dat jij een deel van die omzet kunt krijgen wat Google verdient aan AdWords door dezelfde advertenties te tonnen op je eigen website. In andere woorden, je helpt Google te adverteren en zij betalen je een percentage (ongeveer 60%) van wat Google eraan verdient.

 

Dit programma heet AdSense

Elke website eigenaar zou op zijn minst een keer moeten overwegen dit te gebruiken. Zelfs wanneer je website puur informatief bedoeld is, zelfs dan kun je meedoen en een aardig zakcentje verdienen aan AdSense– wellicht genoeg om de kosten te drukken van je website! Ben je iemand die het niet aanstaat om te betalen voor een website, dan is dit een uitstekende manier om wat geld te verdienen.. en meer!

 

Hoe werkt AdSense?
Vindt je het saai om een heel stuk tekst te lezen? Bekijk hier een twee-tal video’s over AdSense:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=4GPtESPHpLQ[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LMO7SQFbvNc[/youtube]

 

Hoeveel kun je verdienen met AdSense?

Het deel dat je krijgt per klik verschilt per hoeveel een adverteerde Google betaald voor de desbetreffende advertentie. Je zult een deel van de opbrengsten verdienen. Ik heb wel eens gezien dat er inkomsten verworven kunnen worden tussen de 2 euro cent tot zelfs 15 euro per klik!

Het is dus logisch om te als vuistregel te nemen dat keywords zoals “gratis”, “belastingvrij”, “sollicatitie”, “geld maken”, “mp3”, “sex” enzvoorts meer zullen opbrengen per klik aangezien deze hoog competieve keywords zijn waarvoor heel vaak wordt gezocht op het Internet. Adverteerders betalen doorgaans meer voor populaire termen om de simpele reden dat er hier meer op gezocht wordt.

Ook al zal Google niet tonen hoeveel je precies verdiend per advertentie die geklikt wordt op je website; kun je altijd nog inloggen op je AdSense account wanneer je wilt om te kijken wat je totale inkomsten zijn voor die dag, week, maand, jaar enzovoorts.

Bijvoorbeeld: wanneer je ziet dat je 12 euro 60 vandaag hebt gemaakt doordat er 9 personen op geklikt hebben kun je stellen dat de gemiddelde opbrengst per klik 1 euro 40 was. Gedetailleerder dan dit zal het niet worden, neem ook in je achterhoofd dat dit een gemiddelde is. Je krijgt nooit precies te weten hoeveel een specifieke advertentie heeft opgebracht.

Het bedrag dat je zult verdienen zal ook hoofdzakelijk afhangen aan een aantal factoren, namelijk: hoeveel bezoekers je website gemiddeld op een dag krijgt, of de advertenties relevant genoeg zijn en natuurlijk hoeveel je verdiend per klik.

Het beste is dus dat je een website aanmaakt waar je veel van weet. Op deze manier is het niet zo moeilijk om veel inhoud te genereren voor die website omdat je er een hoop vanaf weet.

 

AdSense verdiensten

Een 5 cijferige uitkering van opbrengsten zal niet vaak voor komen, althans niet bij de meeste (kleinere) websites maar een 3 cijferig bedrag is niet heel ongewoon. Mooi meegenomen, toch? Momenteel promoot ik AdSense op een aantal websites en ben meer dan tevreden over de totale opbrengsten!

De reden hiervoor is dat er een 2-tal websites tussen zitten met veel bezoekers per maand en ook zorg ik voor naamsbekendheid via sociale media zoals YouTube, Facebook en Twitter. Het verdienen aan AdSense is puur cijferwerk, hoe meer bezoekers je op je website hebt– hoe meer je uiteindelijk zult verdienen.

Mijn opbrengsten waren niet altijd even hoog, ik geloof dat mijn allereerste verdiensten minder dan 20 euro waren. In de loop van de tijd (door goed gebruik van SEO en luisteren naar je bezoekers) groeide het aantal bezoekers, en daarmee ook de opbrengsten!

AdSense is NIET een makkelijke manier om snel geld te verdienen. Ook al lijkt het erg makkelijk, vergis je niet in hoeveel tijd je moet investeren om een website van de grond te krijgen– als je dit al lukt. Ik doe dit nu een aantal jaar en het begint nu pas op te brengen. Het is geen spelletje, het is hard werk !
Het maken van een website voor AdSense

Voordat je begint aan het maken van een website, wees er zeker van dat je een goed onderwep uitkiest waar je veel vanaf weet en op die manier het makkelijk is om veel inhoud te schrijven. Hoe meer inhoud je op je website hebt, hoe makkelijker het is om geaccepteerd te worden voor (fatsoenlijkse) verdiensten op AdSense.

Zoals ik al eerder aangaf is AdSense puur een berekening. Wil je veel geld verdienen? Wees dan bereid om heel veel inhoud aan te maken voor je website en leer hoe je je website kunt promoten.

Laten we het hebben over het aanmaken van je website, er zijn drie manieren om dit te doen:

1: Doe het zelf (DIY) vanaf niets.
2: Gebruik een website tool zoals Dreamweaver, of iets on-line.
3: Laat het door een professioneel bedrijf maken.
Doe het zelf (DIY)

Ik heb alle mogelijkheden wel eens geprobeerd om een website te maken en elke manier heeft zijn voor- en nadelen. Wanneer je kiest voor de “doe het zelf”-methode is het noodzakelijk een eigen domein te registreren en een webhost uit te kiezen om vervolgens stuk-voor-stuk je eigen pagina’s aan te maken.

Bedenk of je een statische website wilt of een blog. Met een gemiddeld kostenplaatje van 3 euro tot 10 euro per maand is de “doe het zelf” methode bij verre weg het meest goedkope. Het grote nadeel is echter dat je alles zelf moet doen, als je al weet hoe je een website maakt. Denk hieraan aan HTML, PHP, ASP enzovoorts. Webhosts zijn er hoofdzakelijk om je bestanden on-line te zetten, zij zijn niet gespecialiseerd in het helpen en optimaliseren van je website voor zoekmachines en zullen al helemaal niet helpen om verkeer (lees: bezoekers) te genereren voor je website.

Verwacht dus niet veel (of niets) van je webhost wanneer het gaat om het adverteren van je website en dus geld te verdienen aan AdSense. Dit is opzich geen probleem, ik heb jaren geleden ook moeten leren hoe je een eigen website aanmaakt en uiteindelijk valt het allemaal wel mee. Natuurlijk kun je stellen dat: hoe complexer en groter een website, hoe complexer de onderliggende code en structuur zal zijn.

Zelf maak ik hoofdzakelijk gebruik van PHP, HTML en hier en daar een WordPress installatie voor wat kleinere websites met het oog op makkelijk onderhoud.
Gebruik een website tool zoals Dreamweaver, of iets on-line

Het is ook mogelijk om wanneer je een simpele website in HTML wilt met hier en daar wat Javascirpt een tool te gebruiken die je kunt installeren op je computer. Een goed voorbeeld hiervan is Dreamweaver. Tegenwoordig zijn er ook voldoende on-line website tools beschikbaar. Dit is echter geen tutorial hoe je een website maakt via deze tools, je zult dus zelf moeten bevinden hoe je dit doet. Gelukkig is er ruim voldoende documentatie beschikbaar.

Laat een website maken door een professioneel bedrijf.

Verreweg de meest dure oplossing. Ga je echter voor kwaliteit en afwerking, dan is dit je beste optie. “You gotta spent some to make some!” is hierbij een mooie quote. Prijzen varieren heel erg per bedrijf, het is ook aangeraden om niet 1 offerte aan te vragen maar meerdere bij verschillende bedrijven.

 

Hoe wordt je lid van AdSense?

Wanneer je een 10 tot 15-tal pagina’s hebt aangemaakt ga je naar http://adsense.google.com/ om je aan te melden. Het is vereist om een Google-account te hebben, ik ga er vanuit dat je dit al hebt. Wanneer je lid bent geworden van het AdSense programma kopieer je simpelweg de aangemaakte HTML code in elke willekeurige pagina waar je die advertentie op wilt tonen.

Heb je goed je best gedaan om de inhoud van de pagina goed te defineren dan zullen er ook snel relevante advertenties verschijnen aan de hand van je pagina, ook wel “behavioral targeting” genoemd. Hierbij vergroot je de kans dat er bezoekers door klikken op je advertenties.

Je kunt de advertenties verticaal naast een pagina plaatsen zoals Google dat vaak doet, of in een banner-actige formatie horizontaal over de pagina. Hoe je dit plaatst ligt geheel aan jezelf, je kunt zelfs de kleuren van tekst-advertenties aanpassen om het thema van je website te matchen.

 

Tips voor succesvol gebruik van AdSense.

Hier zijn een aantal tips voor succesvol gebruik van Google AdSense:

Zorg voor zo veel mogelijk bezoekers
AdSense gaat over bezoekers, hoe meer geinteresseerde bezoekers je op je website zijn, hoe meer kans je maakt dat er op een banner geklikt wordt en zodoende je geld verdiend!

Experimenteer
Tekst advertentie grootte, afbeeldingen versus tekst, speel met kleuren, noem het maar op! Persoonlijk vindt ik het een goed idee om de advertenties te laten passen aan de achtergrond van mijn website zodat deze niet heel erg in het oog springen.

Maak “channels”, of “kanalen” aan in AdSense.

Door middel van kanelen zie je het beste welke advertentie units het beste werken. Voeg je bijvoorbeeld een AdSense unit toe aan de header van je website, dan is het aangeraden om een kanaal genaamd “header” aan te maken, zodat je heel gemakkelijk de rapportage kunt uitlezen. Dit is belangrijk om een goed inzicht te krijgen in je CTR (Click Trough Rate) zodat je betere– en hoger betalende– adverteerder kunt krijgen. Ik verwijder dan ook kanelen en units die geen of weinig opbrengen ten opzichte van de anderen.

Adverteerders willen adverteren op websites die het meeste kliks geven, toch?

Nog een goede reden om je Google AdSense account CTR zoveel mogelijk te optimaliseren.

 

Maak geen gebruik van gratis webhosts!

Ik weet dat het lastig kan zijn voor sommige mensen om geld uit te geven voor een website, of dit nou een financiele of principe kwestie is. Succesvolle website eigenaren hebben geld uitgegeven. Punt uit! Noem een succesvolle website welke geheel gehost is op gratis hosting, die zijn er niet.

Als je wilt dat de zoekmachines en bezoekers je website serieus nemen, neem een eigen website! Doe je die niet, dan vraag ik me af of deze tutorial wel voor jou is. Ook al is het nodig om 6 maanden te sparen voor dat ene domein met die toffe domeinnaam, dit zal uiteindelijk veel meer geld opbrengen dan een gratis webhost.

 

Dus, ga aan de slag en vertel je succes-verhaal hier! Heb je vragen en/of opmerkingen? Plaats deze dan in het commentaar formulier onderaan deze pagina.

1 antwoord

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *