Hoe kies ik makkelijk de juiste web hosting?

Wat is web hosting?

Web hosting is een dienst die ervoor zorgt dat je website toegankelijk is via het Internet. Met andere woorden: wanneer er mensen zijn die je website moeten kunnen bezoeken, zul je het eerst moeten hosten bij een hosting provider. Dit artikel laat zien hoe je de beste keuze kunt maken. Het ontwerpen en maken van een website is meestal off-line. Dit kun je doen op je eigen computer waar je maar wilt. Op dit moment kan alleen jij bij de website, aangezien je computer geen web server is. De website bestanden zul je uiteindelijk on-line moeten plaatsen wanneer je deze toegankelijk wilt maken voor bezoekers.

Je zult eerst een domeinnaam aan moeten maken voordat je de bestanden overzet naar een webserver. Het hosten van je website houdt dus in dat je de lokale bestanden extern gaat zetten. Van off-line naar on-line! Wanneer je dit gedaan hebt, en je hebt een eigen domeinnaam aan de hosting server gehangen zal je website binnen korte tijd bereikbaar zijn voor bezoekers!

Web hosting is een belangrijke factor

Kies gemakkelijk je web hosting

Er zijn erg veel mensen die tijd hebben verspild doordat zij een gebruik hebben gemaakt van een gratis website host. Gratis betekent in de meeste gevallen gevallen niet per definitie goed, of niet helemaal toegespitst op de wensen zoals jij dat zelf zou willen. Er kunnen bijvoorbeeld reclames op je eigen website worden gezet, zonder dat je er iets aan kunt doen. Ik raad dus aan om een betaalde hosting provider te nemen, dit hoeft helemaal niet duur te zijn! Je kunt al een website met hosting hebben vanaf 2 euro 50 per maand! Registreer je bijvoorbeeld via: http://www.antagonist.nl. Web hosting is belangrijk omdat het bepaald of je website kan groeien of blijven zoals deze is. De redenen hiervoor kun je hieronder vinden. Er zijn sowieso 5 factoren waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar een webhost:

Factor 1: uptime

Uptime is een meting waaruit blijkt hoe lang en effectief een web-server on-line kan blijven. Ook al hebben veel hosting providers servers met een hele goede uptime houdt dit niet in dat je zomaar een willekeurige moet uitkiezen. Je zult dit met gepaste zorg moeten doen. Een goede uptime helpt erg om je website bijvoorbeeld een hogere Page Rank te geven in Google. Maar ook in andere zoekmachines zoals Bing en Yahoo! zal je website hoger in de zoekresultaten staan. Waarom? Omdat je website in principe altijd beschikbaar is! Het is natuurlijk niet de bedoeling bezoekers te verwijzen naar een website die vaak niet bereikbaar is, dit gaat tegen het hele principe zoekresultaten in.

We kunnen dus stellen dat de hoogste prioriteit staat op de uptime van je website. Het maakt niet veel uit welk bedrijf je kiest, maar let op de aangeboden uptime. Het is natuurlijk geen realistisch beeld wanneer je perse een hosting provider wilt met een uptime van 100%, dit is namelijk in de meeste gevallen niet mogelijk in verband met configuratie en bijvoorbeeld updates van de systeem software. Een uptime ratio van 95 tot 99% is ideaal, ik raad je aan om niet een keuze te maken voor een provider die hieronder zit.

Factor 2: gepersonaliseerd systeem

Web hosting is en blijft een technisch onderwerp. Ben je bijvoorbeeld een beginner in Internet marketing, dan zul je een afzienbare tijd spenderen aan het leren hoe dit precies werkt. Daarom is het belangrijk om een gepersonaliseerde hosting te hebben. Wat houdt dit precies in? Wanneer je een probleem hebt met bijvoorbeeld een configuratie van je website (zoals een database connectie) of je hebt gewoon een vraag die je wilt stellen relevant aan je web hosting. Dan is het wel fijn om persoonlijk advies te krijgen over je probleem, niet?

In de meeste gevallen kan een technisch assistent je te hulp schieten. Hierbij is het dus handig wanneer de hosting provider 1 of meerdere personen aangewezen heeft om technische ondersteuning te bieden aan klanten. Het kan wel een bron van irritatie zijn voor een klant om steeds een ander persoon te krijgen, aangezien je vaak je probleem blijft uitleggen. Daarom kiezen veel bedrijven ervoor om “eigen klanten” per assistent toe te wijzen, dit houdt in dat jij als klant dezelfde assistent krijgt. En dat werkt wel zo handig, je zult dit ook als prettig ervaren; je probleem wordt immers sneller begrepen. Ga voor een web hosting met een duidelijk klanten contact, op deze manier zul je plezier beleven aan elke euro die je uitgegeven hebt!

Factor 3: klantenservice

Wie wil er nou niet als een koning te rijk behandeld worden? Klantenservice is ook erg belangrijk bij de keuze van je web hosting. Mocht je bijvoorbeeld aanpassingen willen maken aan je hosting plan door bijvoorbeeld op te schalen, of juist een goedkopere oplossing willen kiezen? Dan zul je contact moeten kunnen opnemen met een klantenservice dat snel werkt en goed bereikbaar is. Helaas is het zo dat veel web hosting bedrijven een onvoldoende dienst verlenen wanneer het gaat om klantenservice. Dit komt doordat het bedrijf bijvoorbeeld een eenmanszaak is, of een bedrijf dat iemand naast zijn of haar werk doet. Je kunt dan vaak niet terecht met je vraag, en wanneer dit wel het geval is dan wordt je ook nog eens niet snel genoeg geholpen. Uptime is belangrijk, maar zonder een geschikte klantenservice is dat minder belangrijk. Je bent nou eenmaal een klant, en klanten moeten op een juiste manier behandeld worden. Kies voor een web provider met een goede klantenservice, dit kun je meestal zien doordat er een kopje contact of zelf een livechat beschikbaar is.

Factor 4: Website training

Een andere factor die je in acht kunt nemen bij het kiezen van een geschikte web host zijn trainingen en/of on-line cursussen. Het web verandert constant en ook steeds sneller. Je wilt dus up-to-date blijven met de nieuwste producten en technieken die jij aan je klanten zou kunnen aanbieden of zelf gebruik van kunt maken. Doe je dit niet, dan heb je op lange termijn een achterstand en zul je deze moeten inhalen wanneer je door wilt gaan met het hebben van een succesvolle website. Web hosting is een breed onderwerp, je kunt jezelf continue blijven inspireren met nieuwe ideeën. Neem deel aan trainingen en leer beter en effectiever hoe je “from scratch” een website opbouwt, leer van anderen. Je kunt bijvoorbeeld leren hoe jQuery werkt, wat HTML5 is, je Google Page Rank verbeteren, optimalisatie van websites en hoe je dit toe kunt passen op je bestaande website(s). Hoe vaker je website bezocht wordt, des te meer je verbeteringen wilt toepassen. Het is aangeraden om op tijd deze kennis op te doen, en toe te passen wanneer dit gewenst is.

Factor 5: affiliate marketing

Affiliate marketing is een simpel en profitabel verdien model. Meestal is het doel van het opzetten van een website om er geld mee te verdienen. Dit kun je doen door middel van affiliate marketing. Wat is affiliate marketing? Hieronder een quote van Wikipedia:

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Affiliate_marketing

Het enige wat je hoeft te doen is lid worden van het programma en promotie maken van de aangeboden diensten Wanneer bezoekers van jouw eigen website door middel van de affiliate link op je website diensten en/of producten afnemen krijg je een commissie van de totale opbrengsten.

Bijvoorbeeld: wanneer het programma 20% betaald, en je maandelijkse hosting 10 euro bedraagt zul je 2 euro verdienen per succesvolle aanschaf! Percentages verschillen uiteraard per programma maar kunnen oplopen tot zelfs 50% commissie! Hou in de gaten dat web hosting een abonnements vorm is. Met andere woorden, de bezoekers die je website hebben verwezen blijven in de meeste gevallen ook hosting afnemen en zijn daardoor dus betalende klanten. Meestal ontvang je per verlenging van een abonnement waarbij de klant lid is geworden via je affiliate link een commissie. Je kunt dus veel geld verdienen aan het werven van nieuwe leden bij een hosting provider. Maar let op: je bent niet de enige die dit doet!

Conclusie

Antagonist hosting

Wanneer je op zoek bent naar een geschikte web hosting zul je door middel van bovenstaande punten een betere keuze kunnen maken. Neem je tijd en orienteer je op het web, bekijk referenties van bestaande klanten en kies een hosting plan dat bij je eisen past. Persoonlijk kan ik Antagonist aanraden vanwege de goede uptime, stabiliteit en klantenservice. Welke web hosts raadt jij aan? Laat het weten door middel van het reactie formulier hieronder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *