Hernoemen of verwijderen van knoppen in Magento backoffice

Normaliter is de [Add new] knop immer aanwezig in de rechterboven hoek van een grid, of overzichtspagina in de Magento backoffice. Mocht je deze knop niet willen tonen dan kun je met behulp van een kleine code aanpassing deze verbergen.

Knoppen verwijderen uit de Magento backoffice

photo credit: Thomas Hawk via photopin cc

Laten we starten met het hernoemen van de [Add new] knop.

Navigeer naar de grid file in: app/code/local/Marcobax/MijnModule/Block/Adminhtml/JeGrid.php. Vervang “Marcobax” met je eigen namespace, en “MijnModule” door je eigen module. Voeg vervolgens onderstaande code toe:

 

Het verwijderen van een knop in de Magento backoffice

Navigeer naar de map: app/code/local/Marcobax/MijnModule/Block/Adminhtml/JeGrid.php. Vervang hierbij wederom “Marcobax” met je eigen namespace en “MijnModule” door je eigen module naam. Om de knop [Add new] te verwijderen voer je onderstaande code in:

Hierbij is het erg belangrijk dat de parent constructor eerst wordt aangeroepen alvorens de knop te verwijderen, de parent constructor zal deze knop anders gewoonweg weer toevoegen.

Voor de volledigheid van dit artikel toon ik je hieronder┬ámanieren om de “back”, “delete” en “save” knoppen te verwijderen:

Open het grid pagina blok bestand in: app/code/local/Marcobax/MijnModule/Block/Adminhtml/JeGrid/edit.php. Voeg nu onderstaande code toe:

Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips om knoppen te verwijderen in de Magento admin omgeving! Heb jij zelf goeie tips voor je mede Magento developers? Laat het ons weten door gebruik te maken van het reactie formulier onderaan deze pagina!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *