Haal meer uit je AdSense inkomsten

Optimaliseer website navigatie voor hogere AdSense inkomsten

Veel webmasters die AdSense als bron van inkomen gebruiken proberen zo veel mogelijk hoog betaalde zoekwoorden te krijgen. Er zijn manieren om dit te bepalen, het is zelfs mogelijk om lijsten te kopen met hoog betaalde zoekwoorden. Resultaat is dan vaak dat de verwachte opbrengsten van zich laten afweten.

Een website hebben met een hoop pagina’s is 1 ding, maar een bezoeker aantrekken is een vak apart. De makkelijkste, en meest voor de hand liggende oplossing om meer bezoekers op je website te krijgen is het optimaliseren van je website navigatie. Bezoekers op je website bekijken vaak meer dan 1 pagina. Een aanleiding hiervan is interessante inhoud. De drijvende kracht hierachter zijn de gekozen keywords voor een link. “Gratis spullen” of “Download eBooks” zijn een paar voorbeelden van dergelijke links. Om het beste uit je AdSense inkomsten te krijgen is het aangeraden om een tracker te installeren voor de meest-bezochte websites. Op deze manier krijg je een goed idee waar bezoekers op klikken, en geeft inzicht hoe je de pagina of navigatie het beste kunt aanpassen.

euro munten

Verdien meer met AdSense!

Ik heb een hoop pagina’s met een hoog bezoekersaantal op een aantal andere websites, maar de inkomsten via AdSense van deze pagina’s waren erg laag. Dus heb ik een aantal slimme manieren bedacht om de bezoeker zo snel mogelijk op het gewenste doel (vaak informatie werving) te krijgen. Met dank aan deze techniek kun je een aantal kliks snel omzetten in harde euro’s.

 

Hoe begin je dan met testen?

Om te beginnen is het nodig om iets te hebben wat je wilt gaan volgen (tracking) en iets om mee te vergelijken. Daarna verwijs je de bezoekers naar de pagina’s met hogere AdSense opbrengsten. Om snel resultaat en inzicht te krijgen raad ik aan om te beginnen met de meest bezochte pagina’s. Vervolgens bedenk je wat je bezoekers over kan halen om een andere pagina te bezoeken op je website. Probeer een aantal goede omschrijvingen te vinden waarmee je de aandacht van de bezoeker het beste kunt trekken. De volgende stap is om een geschikte locatie te verzinnen op je website waar je deze link of (korte) omschrijving kunt plaatsen.

Heb je een blog of website met veel tekstuele inhoud, dan kun je er voor kiezen om gerelateerde artikelen onderaan je artikel te tonen. Of plaats een interessante afbeelding. Let op dat je de aandacht niet te veel van de pagina afleidt! Je hoeft dus niet perse vast te houden aan tekstuele links, je kunt ook afbeeldingen en eventueel bewegende beelden gebruiken. Gebruik je fantasie!

Conclusie

Zover het testen met AdSense gaat, probeer een aantal andere vormen van advertenties te plaatsen op verschillende paginas zodat je een goed inzicht krijgt in wat wel of niet goed werkt. Mix en match, plaats links bovenaan, plaats ze onderaan. Experimenteer!

Er is geen concrete formule beschikbaar om (snel) meer geld te verdienen aan je AdSense advertenties, heb geduld en gebruik de beschikbare tools en video’s die Google voor je beschikbaar heeft gesteld. Al met al blijft het testen, testen en nog eens testen!

1 antwoord

  1. Richard H 13 januari 2013 / 10:02 pm

    Adsense is en blijft 1 van de beste en snelste manieren om geld te verdienen op het internet. Crap – vermenigvuldig gewoon je websites = dubbele inkomen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *