Gele Adsense achtergrond kleur verwijderen in WordPress

Als je Adsense advertenties op je website plaatst, dan plaatst Google er een “ins” tag omheen. Veel WordPress thema’s gebruiken standaard een licht gele achtergrond kleur voor “ins” tags. In het specifiek de kleur: #FF9900. Wil je deze gele adsense achtergrond kleur veranderen? De oplossing is echter heel simpel.

Dit (korte) artikel is geschreven na aanleiding van een reactie op mijn blog van Judith, op het artikel “Adsense tips voor het verhogen van je inkomsten“.

CSS aanpassen in WordPress

CSS aanpassen in WordPress

De oplossing

Een manier om de gele achtergrond kleur voor Google Adsense blokken te verwijderen is door te navigeren naar: “Appearance” -> “Edit CSS’, of “Weergave” -> “Editor”. Plaats de onderstaande code in je “Custom CSS stylesheet”:

Sla de wijzigingen op en je zult zien dat de gele achtergrondkleur verdwenen is! Dit is een heel simpel trucje, en ik hoop dat je er iets aan hebt!

2 antwoorden

 1. Tjerk 7 juli 2017 / 9:38 am

  Ik heb het in de css van mijn style.css gezet in mijn child theme en er ook een important tag aan gegeven maar het blijft geel wat doe ik verkeer?

  • Marco Bax 10 juli 2017 / 12:57 pm

   Hallo Tjerk,

   heb je cache aanstaan ? Leeg dan eerst de cache. Anders kan het te maken hebben met de volgorde van inladen van het CSS bestand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *