Geld verdienen aan je website met abonnementen

Geld verdienen aan je website met abonnementen? Het is mogelijk! Er zijn erg veel website die op deze manier geld verdienen. Geld verdienen website met abonnementen. Het is een betrouwbaar verdien model. Websites die op deze manier iedere maand veel geld verdienen zijn er niet zomaar. Aan deze websites hebben mensen hard gewerkt om dit te realiseren. Inkomsten zullen niet op een magische manier hoger worden, hiervoor is tijd, geld en hard werk nodig. Hoe je dit doet? Dat lees je in dit artikel!

Geld verdienen aan je website met abonnementen

Tegenwoordig gaat het niet alleen maar om een eenmalige aanschaf van producten. Waar het wel om gaat is om ervoor te zorgen dat klanten producten en/of diensten blijven afnemen. Succesvolle entrepreneurs kunnen door middel van lidmaatschappen en goede, duidelijke diensten inkomsten werven van wel 6 cijfers lang per maand! Natuurlijk is dit geen reëel voorbeeld wanneer je net begint met het verdienen van geld aan je website. In dit artikel kun je lezen hoe je door middel van 10 strategieën geld kunt maken door middel van een lidmaatschap implementatie.

1. Kies een profitabele niche

Geld verdienen aan je website met abonnementen

Geld verdienen op je website met abonnementen

Een website met lidmaatschap is natuurlijk een langlopend project, het is niet iets waar je een maandje mee bezig bent, geld aan verdient, en weer mee stopt. Om succesvol te zijn is het nodig om er tijd en geld in te steken. Kies een niche waar nog niet veel over beschikbaar is, of waar niet of weinig goede oplossingen voor zijn. Het maken van een niche website gebaseerd op een populaire niche kan veel geld opleveren, maar maak eerst gebruik van een wat minder bekende niche. Maar wat is nu een niche? Hieronder volgt een quote van wikipedia:

Een niche is een klein afgebakend stuk in factoren of voorwaarden waarin een bepaalde specialisatie kan floreren. De term wordt in meerdere vakgebieden gebruikt.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Niche

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor “computer reparaties” of “dienstverlening noord-brabant”. Uiteraard is de niche “geld verdienen met je website” 1 van de meest populaire op dit moment. Door gebruik te maken van een geschikte niche kun je op korte termijn wel geld verdienen, maar het vasthouden van deze inkomstenbron is lastiger. Het kiezen van een niche waar producten gratis zijn is geen verstandige zet. Kies dus een onderwerp waar je zelf veel over weet, of leer veel over een gekozen onderwerp en maak er een niche website van!

2. Wees een expert

Geld verdienen aan je website met abonnementen kan je maandelijks veel geld opleveren, maar dit zal alleen maar kunnen wanneer jij als website eigenaar alle aspecten van het onderwerp kent. Niemand wil een product en/of dienst afnemen van een website waar duidelijk op te zien is dat er veel kennis ontbreekt. Klanten willen een website met expertise! Leer zelf van experts en stel je vragen. Je zult ongetwijfeld beter worden naarmate je meer tijd en moeite steekt in het willen begrijpen van een onderwerp.

3. Versimpel je onderwerp

Het mooiste voorbeeld hierin is natuurlijk Apple. Wat is er nou zo speciaal aan Apple producten? Apple gebruikt simpele marketing strategieën om de gadget niche te domineren. Al vanaf het begin heeft Apple ervoor gezorgd dat het gebruik van de producten zo gemakkelijk mogelijk is. Kijk maar naar hoe simpel de iPhone is in gebruik, gebruikersvriendelijkheid staat hoog in het vaandel bij Apple. Hierover zijn natuurlijk de meningen verdeeld, maar niemand kan ontkennen dat producten van Apple makkelijk in gebruik zijn. Wanneer je er uiteindelijk voor kiest om je website uit te breiden met abonnementen, zorg ervoor dat dit zo simpel mogelijk te gebruiken is.

Maak geen gebruik van complexe betaal procedures met veel invulvelden of een onduidelijk overzicht. Geef duidelijk aan wat een abonnement kost, en wanneer deze betaald moet worden. Of het via iDeal, PayPal of automatische incasso moet worden betaald. Stel jezelf deze vragen bij het ontwerpen van een abonnementen overzicht en je zult een veel duidelijker overzicht maken. Mocht je toch een lang formulier hebben met veel invulvelden, probeer deze dan op te breken in meerdere stappen met een aantal invulvelden per pagina. Geef dan ook duidelijk aan hoeveel stappen er zijn, op welke stap je klant zich bevind en hoeveel stappen er in totaal zijn.

Op deze manier kunnen je klanten de procedure makkelijk begrijpen en zal de betaling ook spoedig verlopen. Maak je het onnodig gecompliceerd, dan heb je grote kans dat er klanten afhaken en dus geen betalende leden worden. Zorg er dus voor dat het zo simpel mogelijk is om een abonnement af te sluiten en geef ruim voldoende informatie over de betalingen.

4. Wees eerlijk met je prijzen

Geld verdienen aan je website met abonnementen is een goede bron van inkomsten. Vaak ben je zelf geheel vrij om te bepalen hoeveel klanten betalen voor de diensten en/of producten. Daar zit ook meteen het probleem; er wordt vaak teveel geld gevraagd voor een digitale dienst. Aangezien een abonnement een vorm van terugkomende betalingen is, raadt ik aan om een eerlijke prijs op te stellen. Je doel is om zo veel mogelijk klanten aan je te binden en door middel van abonnementen geld te verdienen (per maand). Ook het werven van nieuwe leden is een belangrijk aandachtspunt voor je groeiende onderneming. Hierbij is het tonen van eerlijke prijzen een belangrijk onderdeel.

Een aantal leden zullen je geen top-salaris opbrengen, maar een aantal duizend wel! Geld verdienen aan je website met abonnementen is een getallen spel. Des te meer abonnees je hebt, des te meer geld er periodiek kan worden ontvangen. Ga dus goed om met je prijzen, je zult hier op lange termijn profijt van hebben.

5. Ontwerp een prachtige website

Het maakt niet uit welke niche je hebt gekozen, het uiterlijk van je website speelt een grote rol om klanten aan je te binden. Het gezegde gaat “Je kunt een boek niet aan de kaft beoordelen”. Dit gezegde gaat echter niet op voor websites. Je kunt juist een hele goede indruk krijgen van een website aan de hand van de presentatie! Waar het om draait is dat een website met een goede presentatie en weinig (of slechte) content meer conversie kan hebben dan een website met een rommelige presentatie met heel veel goede content.

Probeer deze 2 te combineren, zorg voor een mooie website met duidelijke en begrijpbare inhoud. Blijf dit ook verbeteren, sta niet stil op 1 punt maar blijf door ontwikkelen en blijf een oog houden op het ontwerp van je website. Voeg meer content toe naarmate je meer gaat verdienen met je website. Op deze manier geef je ook iets terug en je zult hierdoor op langere termijn ook meer gaan verdienen.

6. Kom je beloftes na

Je kunt niet groot worden wanneer je de klanten oplicht of wanneer je een website baseert op een hype. Je gaat een aantal beloftes maken op je website. Je belooft bijvoorbeeld om een bepaalde dienst of product te leveren. Je klanten verwachten dat dit ook zonder probleem verloopt. Zorg ervoor dat je deze beloftes dus altijd nakomt. Mocht er toch iets onverwachts gebeuren wat er voor zorgt dat je een bepaalde dienst of product niet kan leveren aan je klanten? Communiceer dit dan direct, je zult zien dat je klanten meer begrip kunnen opbrengen dan wanneer je niets laat weten. Uiteindelijk gaan je klanten er achterkomen dat een dienst of product niet geleverd is, en gaan daar automatisch ook vraagtekens bij zetten. Het is veel meer moeite om een hoop (dezelfde) vragen te beantwoorden, dan preventief te werken en direct te communiceren naar je klanten.

Loopt je website nog niet heel goed, ga er dan ook niet over opscheppen. Je zult merken dat dit juist een omgekeerd effect heeft. Klanten blijven weg, er komen geen nieuwe klanten of erger nog: bestaande klanten zullen negatieve ervaringen naar buiten brengen. Dit kan voorkomen wanneer je een vraag & aanbod website hebt. Bij veel vraag en geen of veel te weinig aanbod zullen je betalende klanten uiteindelijk weggaan. Houdt beide aspecten goed in de gaten, zorg voor voldoende aanbod maar ook zeker vraag. Mond tot mond reclame kan beter werken dan dat je zelf denkt. Je kunt een beloning geven aan je klanten wanneer deze ervoor gezorgd hebben om een nieuw lid aan te dragen. Meestal gebeurt dit in de vorm van credits, een gratis product of korting.

7. Verkoop een backend product

Een van de makkelijkste manieren om on-line geld te verdienen aan een nieuw lid van je website is het aanraden van een backend product. Je hoeft dit niet eens zelf te maken, een snelle zoekopdracht naar een affiliate aanbieding relevant aan je niche kan helpen. Wat is nou affiliate marketing? Hieronder een quote van wikipedia:

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Affiliates kunnen dit bewerkstelligen door advertenties van adverteerders op hun website te plaatsen. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder. Er kan ook per click of per pageview betaald worden. Voorbeelden van typische affiliate concepten zijn bijvoorbeeld vergelijkingssites, cashbacksites of nieuwsbrieven.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Affiliate_marketing

Een backend product kan bestaan uit een e-book, TV series, video tutorials, een lidmaatschap op een andere website, software, plugins, website templates enzovoorts. Je kunt de promotie voor het backend product toevoegen aan het gedeelte van je website dat enkel toegankelijk is voor bezoekers voor je website die ingelogd zijn. Ik raadt aan om de reclame toe te voegen nadat een betaling voltooid is op je website. Net zoals een pagina met een eenmalige aanbieding.

8. Maak kwaliteit een prioriteit

Je klanten zullen blij verrast zijn wanneer je kwaliteit een prioriteit maakt wanneer je geld wilt verdienen aan je website met abonnementen. Wanneer je nieuwe content aanmaakt voor je website zal deze van hoge kwaliteit moeten zijn. Wil je weten over hoe je meer geld kunt verdienen met je huidige website? Je klanten gebruiken je betaalde dienst enkel omdat zij geen tijd hebben om alle informatie op te zoeken in een zoekmachine en uit te komen op verschillende websites. Wellicht bieden deze websites niet eens het gewenste resultaat.

Betalende leden van je website willen ten alle tijden toegang hebben tot de aangeboden informatie. Dat is namelijk 1 van de hoofdredenen waarom ze bereid zijn om te betalen voor je website. Zorg er dus niet voor dat je klanten vraagtekens gaan zetten bij de betalingen. Waarom betalen als je het ergens anders goedkoper of beter kunt krijgen? Maak een mix van bijvoorbeeld artikelen, podcasts, e-books, video’s enzovoorts. Je klanten zullen dit erg waarderen, een tevreden klant is een betalende klant.

9. Blijf verbeteren

Het web blijft elke dag veranderen en dat is uiteraard niets nieuws. Blijf je concentreren op taken die je de beste resultaten geven, in het geval van dit artikel is dat geld verdienen aan je website met abonnementen. Je kunt bijvoorbeeld een heel succesvolle webshop hebben. Focus je dan op de producten die het beste verkopen, zorg voor relevante producten en neem kleine risico’s. Wanneer je overstapt op een ander product dat niet zo goed verkoopt verlies je uiteindelijk veel geld. Blijf bij de producten en/of diensten die je geld opleveren.

10. Ontwikkel een eigen stijl

Heb je al een eigen stijl ontwikkeld? Om ervoor te zorgen dat je website succesvol wordt in het verkopen van abonnementen zul je ervoor moeten zorgen dat je duidelijk bent naar je klanten. Openheid en duidelijkheid zijn belangrijke factoren. Wanneer je content, producten en/of diensten maakt voor je klanten maak dit zo gepersonaliseerd mogelijk. Dit heeft dan weer te maken met punt 9 in dit artikel. Blijf je focussen op producten die goed verkopen en zorg voor relevante producten. Het nabootsen van experts zal ook geen zoden aan de dijk zetten. Uiteraard kun je wel veel leren van experts, het nabootsen van vrijwel een hele website zal je bedrijfsnaam geen goed doen. Wees menselijk, plaats bijvoorbeeld een pagina over de geschiedenis en opbouw van je website. Plaats een foto van jezelf en/of medewerkers. Dit doet Freshheads bijvoorbeeld ook, op de “over ons” pagina kun je alle medewerkers van het bedrijf zien. Dit maakt een website minder kil.

Conclusie

Ga aan de slag met geld verdienen aan je website met abonnementen met deze tips. Verdien maandelijks geld en begin met het maken van winst. Op deze manier kun je tijd (en geld!) vrijmaken om je website te blijven verbeteren. Op wat voor manieren laat jij je klanten betalen? Laat het weten door middel van het formulier onder aan dit artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *