Facebook onthoudt nieuws sortering niet

Vandaag heeft Facebook de magische grens van 1 miljard leden bereikt. Net als de meeste van 1 miljard leden gebruik ik de dienst regelmatig. Meestal heb ik veel tabs openstaan in mijn Chrome webbrowser, en Facebook is zo’n beetje een stamgast. Door de dag heen bekijk ik de nieuwsfeed af en toe om te zien wat er zoal aan de hand is.

De Facebook News Feed is een krachtige tool. Het belangrijkste deel van de website dat Facebook probeert te monitizen. Geen probleem! Wat wel erg irritant is dat Facebook de sorteer optie niet onthoudt voor de nieuws feed.

Momenteel zijn er twee opties: Meest Recent of Topverslagen. Logischerwijs laat de “meest recent” optie door middel van een algoritme de populairste berichten die je vrienden hebben geplaatst zien. Waarschijnlijk gebaseerd op aantal likes, comments of frequentie van plaatsen. Een leuke functie, maar ik gebruik hem niet.

Meest recent en topverslagen

Persoonlijk vind ik het fijn om alle nieuws berichten te sorteren op “meest recent”, en Facebook geeft mij daar ook een optie voor. Maar toch wordt deze instelling “vergeten”, en dit komt vaak voor. Een paar uur na dat ik deze instelling heb gemaakt wordt deze terug gezet op “Topverslagen”. Er kunnen hier twee redenen voor zijn:

 

1. Dit is een technisch probleem wat er voor zorgt dat de website mijn instelling vergeet.

of

2. Facebook stelt dit expliciet in omdat het denkt dat dit een betere instelling is.

Hoe dan ook, het is erg irritant om steeds deze instelling te maken. Geef dan geen optie om dit in te kunnen stellen! Dit lijkt niet op een browser of cookie probleem aangezien ik dit heb op verschillende computers en OS-en (Operating Systems).

Is dit een probleem dat aan mij ligt? Of hebben jullie er ook last van? Laat het weten door middel van het reactie formulier onder aan de pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *