Een smartphone van Samsung met Tizen

Een software release suggereert dat Samsung binnenkort zal gaan komen met een smartphone dat op Tizen draait. Samsung’s eerste Tizen smartphone heeft al een wifi certificatie ontvangen en zal volgens analisten volgend jaar op de markt komen.

Tizen 2.0 is een open-source smartphone OS (Operating System). Deze is vanaf nu beschikbaar gesteld als een alpha versie en wordt vergezeld door een SDK (Software Development Kit) zoals aangekondigd door Samsung op dinsdag. Door deze release lijkt het er steeds meer op dat Samsung Electronics een aparte versie van de Galaxy S3 zal uitbrengen dat draait op Tizen in plaats van Google Android.

Tizen developer

De release is bedoeld voor app developers zodat er vast begonnen kan worden met ontwikkeling en implementatie van nieuwe functies. Tizen is een open-source OS gebaseerd op Linux ontwikkeld door onder andere Samsung en Intel. De software is bedoeld voor gebruik op smartphones, tablets, netbooks, televisies en in-auto apparaten. De nieuwste code toont aan dat het richting een erg goed bruikbaar product aan het werken is. GT-i9300 is de model naam dat Samsung toewijst aan Galaxy S3 smartphones. Momenteel draaien alle smartphones Android. De release van Tizen geeft aan dat Samsung hoogstwaarschijnlijk aan een Galaxy S3 smartphone werkt dat werkt op Tizen.

De Tizen 2.0 alpha release geeft ontwikkelaars toegang tot de Tizen kernel, apparaat drivers, middleware subsystemen en web API’s. Deze zijn nodig om toekomstige Tizen applicaties te ontwikkelen als we de https://source.tizen.org/release broncode release mogen geloven. De laatste release voegt geavanceerde HTML5 functies toe zoals video ondertiteling, opmerkingen en een batterij status API. Een multi proces web runtime gebaseerd op webkit2 is ook toegevoegd om een betere beveiliging en betrouwbaarheid te garanderen.

Ben jij benieuwd naar Tizen? Laat dan door middel van het formulier hieronder je reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *