AdSense tips voor het verhogen van je inkomsten

Elke website eigenaar weet dat het maken van een inkomen op Internet niet zo gemakkelijk is als de meeste marketing mensen laten klinken. Je krijgt opmerkingen als “Je hoeft maar 20 minuten per dag te werken en je verdient 5000 euro per maand”. Geloof dit niet! Liegen door middel van advies of een louche website tegen mensen met een redelijke kennis van adverteren of affiliëren wordt snel opgemerkt. Verwachtingen worden gemaakt bij eigenaren met heel weinig of geen kennis. Haters van Adsense zeggen dat je er niets mee kunt en het waardeloos is. De waarheid is dat AdSense geweldig is voor beginnende en geavanceerde website eigenaren! Zelfs bloggers kunnen redelijk geld verdienen met geoptimaliseerde advertenties.

Het hebben van een grote broer (lees: Google AdSense) is naar mijn mening een betere manier dan zelf op zoek gaan naar adverteerders. Voor grote websites met veel unieke bezoekers per maand is “private advertising” ook een uitkomst, hierbij wordt directer met de adverteerder gecommuniceerd. Dit is echter een tijdrovende bezigheid en veel beginnende website eigenaren hebben hier de tijd niet voor. Er zijn namelijk belangrijkere dingen om je mee bezig te houden. Het allerbelangrijkste is inhoud (content). Uiteindelijk heb je ook verkeer nodig om je content te tonen, anders is het schrijven van content uiteraard doelloos. Sommige publishers hebben de traffic en de content maar ontvangen nog steeds niet de inkomsten wat verwacht wordt.

 

Google Adsense

Google AdSense advertenties op je website

 

Wil je je AdSense CTR en inkomsten verhogen? Zo ja, dan zijn hier 7 AdSense tips waarmee je gegarandeert je inkomsten kunt verhogen! Meer informatie over wat CTR is (en meer) kun je vinden op mijn blog via deze link.

 

1. Maak je advertenties onderdeel van je website.

Advertenties hoeven niet in een aparte huisstijl of frame te worden geplaatst om op te vallen als overduidelijke advertenties. Wees er zeker  van om je advertentie kleuren redelijk in dezelfde huisstijl als je website te zetten.

 

2. Zet een belangrijke advertentie op een prominente plek.

Tegenstrijdige op het vorige punt kan het soms juist beter uitpakken om een belangrijke advertentie op een prominente plek te plaatsen. Bijvoorbeeld een spotlight of een iets wat opvallend kader. Dit betekent niet dat je de bezoekers moet vertellen (of eisen!) om op een advertentie te klikken. Er is namelijk een betere manier om aandacht te herleiden zodat er op de advertentie wordt geklikt. Een goede manier is om een belangrijke advertentie een goede stijl te geven welke bij je website past. Niet zomaar een rood, geel of oranje achtergrond kleur maar een doordachte stijl.

 

3. Zet je advertenties niet op een onbereikbare plaats.

Er zijn mensen die zeggen dat je website enkel op content gefocust moet zijn, dit klopt! Echter, je leest dit omdat je (meer) geld wilt verdienen aan je website. Het is dus niet erg om een aantal advertenties op een pagina of blog bericht te zetten. Let er wel op dat je advertenties niet irritant aanwezig zijn of op plekken waar er altijd al advertenties zijn. Dit is een soort blinde vlek geworden voor bezoekers met veel ervaring op het Internet. Behalve de inhoud is het nodig om je advertenties op een duidelijke plek te zetten zoals in het begin van een paragraaf. Op deze manier gaan de advertenties samen met je website.

 

4. Zet je advertenties niet apart van de inhoud.

Onthoudt dat je advertenties deel moeten zijn van je website. Ook al plaats je advertenties boven “de fold”, zullen er bezoekers zijn die de advertenties negeren. Als je bijvoorbeeld een grote leaderboard advertentie boven de fold net boven je artikel titel plaatst zullen je bezoekers hoogstwaarschijnlijk dit niet zien of negeren omdat het overduidelijk een banner advertentie is zonder er inhoudelijk naar te kijken. Plaats je een 300×250 advertentie tussen je inhoud (zoals een blog bericht) zullen mensen er op klikken omdat er onderbewust wordt gedacht dat dit onderdeel is van je website.

 

5. Maak niet te veel blog berichten die niet gaan over het onderwerp van je website.

Blijf bij het onderwerp van je website of blog en maak relevante sleutelwoorden aan. Dit zal Google helpen om de beste advertenties bij de inhoud van je website te plaatsen. Mocht je je niet houden aan het onderwerp van je website zal Google AdSense irrelevante advertenties plaatsen en dit kan een raar beeld aan je bezoekers geven. Dit is een belangrijk punt, hoe relevanter je advertenties; hoe sneller je bezoekers zullen klikken op de advertentie. Relevantie is belangrijk om de conversie ratio te verhogen. Heeft je website irrelevante advertenties, dan zal je conversie ratio neer gaan tot bijna nul.

 

6. Vind hoog betalende sleutelwoorden.

Je kunt verschillende websites gebruiken om hoog betalende sleutelwoorden te vinden, zoals spyfu.com. Gebruik ook Google webmaster tools! Dit zal helpen om advertenties met een hoog CPC te tonen. Dit geeft als effect om een veel hogere commissie te ontvangen. Het vinden van hoog betalende sleutelwoorden is erg belangrijk wanneer je de AdSense inkomsten van je website wilt verhogen.

 

7. Maak er geen rommeltje van.

Dat je geld wilt verdienen aan je website betekent niet dat je je website moet overladen met advertenties op elke pagina. Om je inkomsten te verhogen is het niet nodig om meer advertenties te plaatsen, dit geeft zelfs een averechts effect. Je zult een aantal advertenties moeten plaatsen, maar plaats deze wijselijk en op een effectieve plek. Voer de bovenstaande tips door op je website en je zult binnen een aantal maanden de inkomsten van je website zien verhogen! Vergeet niet om meer bezoekers te blijven aantrekken naar je website, geef ook eens zelf een keer geld uit door middel van het adverteren van je website.

 

Slot

Heb je zelf een goed idee gevonden waarmee je de inkomsten van je website kunt verhogen en zou je deze willen delen? Plaats dan een reactie in het formulier hieronder.

7 antwoorden

 1. burberry handbags 24 augustus 2012 / 6:37 am

  Howdy very cool website!! Man .. Excellent .. Superb .. I will bookmark your blog and take the feeds additionally…I am satisfied to search out a lot of helpful info right here within the put up, we want work out more strategies in this regard, thank you for sharing. . . . . .

 2. d tyssen 6 september 2012 / 11:59 am

  Wat is tegenwoordig een acceptabel CTR, zit zelf op 0.20%, erg laag dus, en weet dat vroeger tientallen % ook mogeloijk waren> Tegenwoordig is het echter 2012, en zijn mensen beter geworden in het ontrwijken van reclames, dus vraag me af wat nu de gebruikelijke cijfers zijn.

 3. marco 6 september 2012 / 1:37 pm

  Als het om CTR percentages gaat zitten we tegenwoordig op een veel lager getal. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat websites groter / langer zijn dan bijvoorbeeld 5 jaar geleden. Een gemiddelde van 3% rond 1998 was normaal, tot een hoogte van ongeveer 5% in de jaren 2000 tot 2005. Rond deze tijd zijn veel meer mensen het Internet professioneler gaan gebruiken. Dit gaf als effect dat er minder snel op advertenties wordt geklikt, omdat je bezoekers hiermee bekender zijn. Blijf mijn blog in de toekomst in de gaten houden voor meer tips waarmee je de CTR hoger krijgt en dus ook je inkomsten!

 4. Mickel 24 februari 2013 / 9:57 pm

  Koppel je Google Adsense account met je Google Analystics account en kijk naar de pagina’s met een laag ctr.Verwijder de adsense advertenties van de pagina’s met een laag ctr en je zult beter betaalde advertenties krijgen, en meer geld per klik krijgen.

  Je pagina’s moeten op z’n mins 1% tot 3% ctr hebben, als ze eronder zitten dan verwijder adsense van die pagina’s en probeer een ander advertentie netwerk op die pagina’s te zetten zodat je evengoed nog iets met die pagina’s kunt verdienen

 5. Rene 23 juli 2013 / 2:30 pm

  Bedankt voor de tips. Zelf zit ik tussen 5 en 6 %. Experimenteer met verschillende plaatsen en formaten. Leer wat goed en wat minder goed werkt.

 6. Judith 6 oktober 2015 / 10:46 am

  Goed artikel, fijne tips!
  Wel heb ik nog een vraag, op mijn blog krijg ik het niet voor elkaar om de gele achtergrond achter de google adsense advertenties te verwijderen. Ik heb al heel lang lopen prutsen, maar je blijft een gele rand zien om de advertenties. Weet jij misschien hoe ik dit moet oplossen?
  Alvast bedankt!

  • Marco Bax 8 oktober 2015 / 11:12 am

   Beste Judith, om de gele achtergrond kleur van je Adsense blokken te verwijderen plaats je de volgende CSS styling in style.css:

   ins {
   background: transparent;
   text-decoration: none;
   }

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *