Absoluut de beste WordPress handleidingen van 2014!

Met WordPress kun je heel makkelijk je eigen website of blog beheren. Met een extra module genaamd Woocommerce is het zelfs mogelijk om een eigen webshop op te zetten op basis van WordPress. Zou jij dit ook graag willen maar heb je nog geen idee waar je moet beginnen? Dan biedt deze handleiding de uitkomst.

Logo van WP Handleiding

Logo van WP Handleiding

In dit artikel schrijf ik een review over wphandleiding.nl. Regelmatig ben ik te vinden op het Nederlandse WordPress forum en kom daarbij regelmatig vragen tegen over het beheer of gebruik van WordPress. Een duidelijke handleiding zou daarbij kunnen helpen, maar waar vind je die? En ook nog in het Nederlands? Op www.wphandleiding.nl vind je de meest complete Nederlandstalige WordPress handleidingen die je nodig zult hebben.

In de handleiding die ik van WP Handleiding heb mogen ontvangen wordt onder andere heel duidelijk uitgelegd hoe je een WordPress installatie juist opzet. Er zijn op dit moment van schrijven 3 verschillende soorten handleidingen beschikbaar:

  1. Wordpress Handleiding van WP Handleiding

    WordPress Handleiding van WP Handleiding

    De WordPress handleiding zelf. Hierin wordt uigebreid gesproken over het gebruik en onderhoud van je WordPress installatie.

  2. WordPress OnePagers. Met behulp van deze WordPress OnePagers kun je heel snel en gemakkelijk de belangrijkste onderwerpen opzoeken. Deze geeft bijvoorbeeld inzicht en uitleg over het publiceren van pagina’s en berichten. SEO, optimalisatie en menu beheer.
  3. WordPress installeren. Een erg praktische en behulpzame handleiding wanneer je nog geen WordPress installatie hebt, maar deze wel zou willen opzetten. Erg duidelijk verwoord met relevante en informatieve screenshots. Van het registreren van een domeinnaam tot hosting en het installeren en configureren van WordPress zelf.

De 3 grootste voordelen van de handleidingen van wphandleiding.nl zijn toch wel:

  1. Kwaliteit PDF bestanden. Deze (ebooks) zijn te openen op je computer, laptop, tablet en zelfs je mobiele telefoon.
  2. Je krijgt 6 maanden lang gratis updates. WordPress verandert steeds, om de nieuwste wijzigingen bij te houden krijg je 6 maanden lang gratis updates.
  3. Support. Mochten er na het lezen van de handleiding(en ) toch nog vragen optreden? WP Handleiding klanten ontvangen gratis support voor eventuele WordPress problemen die optreden.

Nu zul je vast denken: maar wacht eens even, de informatie die in deze handleidingen staat kan ik ook gewoon op internet vinden! Bovenstaande stelling is juist echter is de realiteit dat de geplaatste uitleg op bijvoorbeeld forums na een tijd outdated of irrelevant worden. Met WP Handleiding heb je gegarandeerd de meeste recente informatie over je WordPress installatie.

Wordpress installeren

WordPress installeren

Overigens is een handleiding met stap voor stap uitleg een stuk duidelijker dan een x aantal forum berichten waar je zelf een logica uit zult moeten halen. Het maken van een mooie website, vindbaarheid van je website en zelfs support voor je vragen maakt dat WP Handleiding niet alleen maar een eBook aanbiedt, maar je ook echt op weg kunt helpen met je website, blog of webwinkel!

Neem eens een kijkje op de website van WP Handleiding en overtuig jezelf! Het werkt een stuk fijner wanneer je de basis (en meer!) onder de knie hebt, in plaats van je suf zoeken op het internet naar antwoorden die voor de hand liggen in de handleidingen van WP Handleiding. Ook al ben ik webdeveloper en heb ik dagelijks met WordPress problemen, installaties en support te maken; toch heb ik lering kunnen trekken met behulp van WP Handleiding.

Commentaar, beoordelingen en overige opmerkingen kun je uiteraard kwijt op deze pagina door gebruik te maken van het reactie formulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *