8 strategieën om je Google ranking te verbeteren

Alleen het schrijven van content op je blog is niet genoeg om een hoge ranking in zoekmachines als Google te krijgen. Je zult veel speciale aandacht moeten schenken aan het goed instellen van je blog zodat deze zoekmachine vriendelijk is. Na het doorvoeren van deze strategieën zul je geweldig ranken in alle grote zoekmachines. In een van mijn vorige artikelen had ik het al over een aantal tips om je Google page ranking te verhogen. In dit artikel lees je 8 strategieën om je Google ranking te verhogen.

Zoals je wellicht al weet moet ligt de focus op wijzigingen die je niet alleen maar op je pagina’s of blogposts moet doorvoeren, maar ook daarbuiten. De reden dat ik je gratis deze strategieën geef is omdat het mij opviel dat er onder andere onderstaande zoekopdrachten populair zijn, en uitkomen op mijn blog:

 • ranking google verbeteren
 • ranking website verbeteren
 • hoe ranking in google verhogen
 • ranking verhogen google
 • welke links verhogen google ranking
 • website geen hoge ranking

Omdat er gewoonweg veel interesse naar dit onderwerp is zal ik je uitleggen hoe je o.a. de google ranking van je website of webshop verhoogt!

Strategie 1: Optimaliseer post titels

Let eens op of je wel een zoekmachine vriendelijke titel hebt ingevuld wanneer je een nieuwe blogpost aan het schrijven bent. De reden dat dit zo belangrijk is komt door het feit dat de titel als eerste zichtbaar is in de Google zoekresultaten. Ik raad aan om sowieso het onderwerp en target keyword in de titel te verwerken, net zoals bij het artikel dat je aan het lezen bent!

Strategie 2: Voeg keywords toe aan je content

Door het toevoegen van hoge kwaliteit keywords aan je blogposts en pagina’s kun je de relevantie van een pagina omhoog krijgen. Hierbij is het hoofdzaak dat je niet teveel dezelfde keywords gebruikt, of een pagina maakt met alleen maar zoekopdrachten. Zoekmachines zijn slim genoeg om dit door te hebben, althans tegenwoordig wel! Hou rekening met keyword dichtheid (keyword density) om je content zoekmachine vriendelijk te maken. Gebruik dus hoogstens 2% of 3% van de gewenste keywords in je content. Heb je bijvoorbeeld 500 woorden in je artikel, gebruik dan maximaal 10 tot 15 keer het keyword in de pagina of blogpost.

Strategie 3: Voeg keywords toe aan je afbeeldingen

Afbeeldingen zorgen er niet alleen maar voor dat je pagina’s en blogposts er aantrekkelijker uit zien. Je kunt ze ook gebruiken als een extra plek om (relevante!) keywords te plaatsen. Hoe maak je dit relevant?

 1. Gebruik de juiste afbeeldingen, het heeft geen nut om afbeeldingen te tonen die absoluut niets met de inhoud van de pagina te maken hebben.
 2. Gebruik het keyword in de filename. Heb je bijvoorbeeld een blog over goedkope wijnen onder de 15 euro? Plaats dan een afbeelding met de bestandsnaam: goedkope_wijn_onder_de_15_euro_1.jpg
 3. Gebruik omschrijvende alt teksten. Een alt tekst of tag is wat zoekmachines onder andere gebruiken om uit te vogelen wat er precies bedoelt wordt met de afbeelding.
 4. Plaats de juiste anchor tekst, dit is nog een heel belangrijke factor in SEO optimalisatie voor afbeeldingen. Wanneer je gebruik maakt van een generieke tekst zoals “afbeelding” of “foto” zal een zoekmachine hier vrijwel niets mee gaan doen.

Strategie 4: Voeg keyword rijke labels toe

Google page rank

Verhoog je Google ranking

Labels zijn heel handig om blogposts te categoriseren. Je kunt deze ook gebruiken om een gerelateerde post widget te tonen met relevante berichten onder elke blogpost. Maar wanneer je deze juist gebruikt kun je alle voordelen hiervan nemen om je keyword ranking te verhogen in google. Wijs altijd een relevante keyword tag toe aan je blogpost. Wanneer je al een aantal labels hebt toegevoegd die per ongelijk niets of weinig met het onderwerp te maken hebben, kun je deze nog altijd aanpassen.

Strategie 5: Gast bloggen

Het gebruiken van gast bloggers is een van de snelste en beste manieren om aan hoge kwaliteit content te komen met een hoog keyword dichtheid gehalte. Ook een breed skala aan dofollow backlinks zullen hierbij geplaatst kunnen worden tussen jouw blog en het blog van de gast auteur. Mocht je niet weten wat de toegevoegde waarde is van backlinks in google rankings dan kan ik je vertellen dat het hebben van kwaliteit backlinks heel erg bevorderlijk zijn voor elk blog of website om de ranking in google te verbeteren.

Door middel van het gebruik van gast bloggers verhoog je het aantal keyword rijke backlinks op je blog. Schrijf hoge kwaliteit content en verstuur deze naar andere blogs relevant aan de niche die jij hebt gekozen. Deze manier helpt ook om het aantal views en readers van je blog of website sterk te verhogen.

Strategie 6: Reageren op blogs

Wellicht denk je dat het tijdsverspilling is om op het blog van iemand anders te reageren. Dit is 1 van de meest gemaakte ‘fouten’ die beginnende bloggers maken. Wees juist actief in de community van je niche. Het achterlaten van een waardevolle reactie op het blog van iemand anders heeft een grote impact. Je zorgt ervoor dat blogposts niet alleen maar geschreven worden en vervolgens vergeten, je draagt er je steentje bij dat er een actieve discussie over het onderwerp blijft bestaan. Verspil echter geen tijd om reacties op willekeurige blogs achter te laten, dit heeft weinig tot geen nut. Wat dan wel? Je doel moet keywordluv en commentluv actieve blogs zijn om dofollow backlinks te kunnen krijgen. Gebruik een tools als dropmylink om erachter te komen welke websites deze functie ondersteunen.

Strategie 7: Social bookmarking

Een deel van off-page SEO technieken is om gebruik te maken van social bookmarking. Het gebruik hiervan helpt je erg om hoger te ranken in Google of andere zoekmachines zoals Yahoo! of Bing. Social bookmarking is een manier om je favoriete webpagina’s te delen met andere gebruikers. Wat is de SEO toepassing voor het gebruik van social bookmarking? Het gebruiken van social bookmarking is niet heel moeilijk, iedereen kan dit nadat ik je heb uitgelegd hoe.

 1. Maak een lijst met de beste social bookmarking websites die je kunt vinden.
 2. Maak een account aan op de meest interessante social bookmarking websites.
 3. Deel je blogpost of pagina publiekelijk

Wees geen spammer en plaats enkel nieuwe links naar je blog of website wanneer je een nieuwe pagina of blogpost hebt geschreven van hoge kwaliteit. Plaats ook nooit meer dan 1 keer dezelfde link.

Strategie 8: Toevoegen aan een startpagina

Net zoals het geval is met social bookmarking kun je door het toevoegen van links naar je website of blog op een startpagina dochter (of startpagina-achtige websites) je blog helpen om deze hoger in de zoekresultaten naar voren te laten komen. Zoek een geschikte startpagina dochter binnen je niche en contacteer de beheerder van deze startpagina. Vraag hem (of haar) of het mogelijk is een link te plaatsen naar je eigen website of blog relevant aan de onderwerpen die te zien zijn op de startpagina dochter.

Conclusie

Dit waren 8 strategieën om je ranking in Google of andere zoekmachines te verbeteren. Ik kan lang niet alle methodes hier op plaatsen zonder er een boek over te moeten schrijven. Heb je iets gehad aan deze strategieën of wil je zelfs iets toevoegen aan deze lijst? Laat het ons weten door middel van het reactie formulier op deze pagina. Happy Blogging!

2 antwoorden

 1. Leon 16 november 2014 / 5:18 pm

  Maakt het nog uit of iemand googles eigen blogdienst (blogger.com) gebruikt of een eigen wordpress blog host?

  Rankt google haar eigen blogs niet automatisch hoger?

  • Marco Bax 17 november 2014 / 8:09 am

   Als dit het geval zou zijn, dan valt dat onder oneerlijke concurrentie. De oorsprong van een website, bijvoorbeeld wordpress.com, blogger.com of een self-hosted omgeving heeft geen invloed op de kwaliteit van de website, en dat is waar het juist om gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *